Feestcommissie 298 Squadron vraagt hulp GRAS spotters

2020 wordt een memorabel jaar voor het 298 Squadron op Gilze-Rijen. Het Squadron bestaat dan namelijk 75 jaar en is met dit kroonjubileum één van de oudste Squadrons van de Koninklijke Luchtmacht.

D-667 in de feesthangaar op Soesterberg ter ere van 55 jaar 298 Sq in 2000.

 

 

Dit wordt gevierd op donderdag 16 april 2020, met een besloten Militaire Ceremonie en een grote reünie , uitsluitend voor genodigden,  in de middag. Er wordt voor de ochtend hoog bezoek verwacht uit binnen- en buitenland. Uiteraard is het nu nog te vroeg om aan te geven of dit ook bezoekende vliegtuigen voor Gilze-Rijen zal opleveren.

Met het afleveren van de eerste Boeing CH-47D Chinook in augustus 1995 begon een nieuw tijdperk voor het 298 Squadron. Omdat in 2020 de Chinook 25 jaar in dienst is bij de Koninklijke Luchtmacht, zijn de voorbereidingen in volle gang om deze 25 jaar vast te leggen in een schitterend jublieumboek.

Ons spotters is gevraagd hier een bijdrage aan te leveren door op zoek te gaan naar de beste, mooiste of spectaculairste foto van de Chinook in Nederlandse dienst. Met name fotos uit de beginjaren, toen het squadron nog op de bakermat Soesterberg gevestigd was, zijn zeer gewenst. Laat je daardoor echter niet weerhouden door je foto('s) in te sturen, genomen tijdens recente oefeningen van de afgelopen jaren.

Aanleveren foto’s

Lever je foto(‘s) aan in de hoogst mogelijke resolutie, met een minimum van 1900pixels breed bij een resolutie van 300dpi. 

De foto’s die aangeleverd worden moeten rechten vrij zijn en te gebruiken in het fotoboek. Je ontvangt geen vergoeding, maar “eeuwige roem” middels vermelding van je naam in het voorwoord. Uiteraard is de foto niet voorzien van een watermerk.
Stuur maximaal 5 foto’s in. Elke foto die je stuurt is voorzien van een stukje begeidende tekst met daarin:
Je naam ;
Datum genomen ;
Plaats waar genomen ;
Een korte beschrijving van de situatie.

Heb je de foto gemaakt tijdens een oefening, vermeld dan de naam van de betreffende oefening.

Wij zijn ons ervan bewust dat het iets meer werk is dan alleen een foto insturen. Bedenk wel dat het veel leuker terugkijken is, wanneer jouw foto is opgenomen in het jubileumboek en iedereen kan lezen waarom juist die foto zo bijzonder is.
Stuur je foto(‘s) naar jubileum.298.sqn@mindef.nl

Let op ! Maak gebruik van WeTransfer.com wanneer je meer dan 7Mb aan foto's stuurt. Anders komt je e-mail niet aan. 

 

Nieuwsbrief ontvangen?