DHC op pad, grote gezamelijke oefening in Duitsland

 ch47 nh90 ©bundeswehr

Maandag 6 mei 2019 

10 helikopters, 5 Apache gevechtshelikopters en 5 Chinook transporthelikopters,  van het Defensie Helikopter Commando Gilze Rijen zijn vertrokken naar Duitsland voor een Duits-Nederlandse oefening. De oefening duurt tot 24 mei en omhelst de deelname van 2.500 militairen.

Soldaten uit Nederland en Duitsland zullen gezamenlijk trainen op de Lüneburger Heide onder de naam  "Green Griffin 2019". De focus van de oefening ligt bij het snelle verplaatsen van parachutisten. Bij deze oefening worden Nederlandse helicopters van het type AH-64 Apache en CH-47 Chinook ingezet, afkomstig van de vliegbasis Gilze-Rijen. Ook een C-130 Hercules transportvliegtuig zal worden ingezet. Van Duitse zijde zullen de transporthelikopters NH90 en  gevechtshelikopters van het type Tigre ingezet worden, alsmede gevechtsvoertuigen zoals de Wezel.

In het kader van "Green Griffin"  worden de parachutisten met het vliegtuig of helikopter op hun bestemming gebracht en voeren een aantal luchtlandingsoperaties uit. De helikopters opereren vanaf het vliegveld Celle-Arloh. Medio mei zal worden geoefend in de buurt van Uelzen maar vooral in Verden. Tussen Nienburg, Ostenholz Moor en Luttmersen worden in de komende weken missies gepland.  De divisie Schnelle Kräfte is ook verantwoordelijk voor de militaire evacuaties waarin Duitse of burgers van andere landen in crisis- en oorlogsgebieden gered worden.

 

green griffin

Nieuwsbrief ontvangen?