1st Combat Aviation Brigade reist via Gilze-Rijen terug naar de US.

De US Army heeft besloten de terugkeer van het 1st Combat Aviation Brigade, 1st Infantry Division via Gilze-Rijen te laten verlopen.

Op dit moment is alleen bekend dat in de periode 22 november tot 10 december 2021 de helikopters vanuit Powidz, Polen via de vliegvelden Schönewalde/Holzdorf en Roth vliegen. Een andere groep ( berichtgeving is op dit punt onduidelijk) vliegt vanaf Illesheim naar Gilze-Rijen met een tussenstop op Nörvenich. Er wordt gevlogen tussen 08:00 en 18:00 en niet in het weekend.

uh 60 sample uhFOTO : Hopelijk speelt het weer mee, zoals bij de verplaatsing van het 3rd CAB in 2020.

Na een stop op Gilze-Rijen vervolgen de helikopters de route naar de haven van Vlissingen. De unit die terugkeert beschikt over de volgende aantallen helikopers (Bron : fact sheet Atlantic Resolve)
10 CH-47 Chinooks
25 AH-64 Apaches
50 UH-60/ HH-60 Black Hawks

GRAS staat in contact met de vliegbasis Gilze-Rijen, info die gedeeld mag worden plaatsen we op de GRAS Facebookpagina en in het eigen forumgedeelte op het Scramble Messageboard.

We vinden het leuk als jullie alle waarnemingen op de GRAS facebook pagina plaatsen, het movement-team van ons blad "Take Off" is jullie hier erg dankbaar voor!

Vanwege Covid-19 zal een basisbezoek voor GRAS leden zeer onwaarschijnlijk zijn, mocht er toch iets organiseert worden dan worden onze leden via e-mail geinformeerd. 


(Foto ter illustratie)

uh 60 sample

 

 

gilze atlantic resolve

Nieuwsbrief ontvangen?