Overdracht CH-47F aan DHC

Geplaatst: 15/10/2012
 
De eerste nieuwe CH-47F's zijn op maandag 8 oktober ceremonieel overgedragen aan het Defensie Helikopter Commando op vliegbasis Gilze-Rijen.
 
In februari 2007 zijn er in totaal zes nieuwe CH-47F's besteld, waarvan er twee ter vervanging zijn voor de in Afghanistan verongelukte toestellen. De overige vier zijn ter uitbreiding van de vloot naar 17 toestellen. Van de zes nieuwe toestellen worden er drie bij het 298 Squadron op vliegbasis Gilze-Rijen gestationeerd en de overige drie bij het Joint Netherlands Training Detachement (JNTD) op Fort Hood in de VS. Inmiddels beschikken beide lokaties over twee CH-47F's en volgen de laatste twee toestellen later dit jaar.

Behalve het kleurschema - grijs in plaats van groen - en het onderhoudsvriendelijke airframe, zijn de verschillen tussen de modellen F en D van operationeel technische aard. Zo beschikt de nieuwe variant over een verbeterde cockpit. Met behulp van een digitaal automatisch vliegsysteem kan de vlieger nog secuurder en veiliger vliegen onder moeilijke omstandigheden, zoals het opereren in een stoffige of zanderige omgeving. De ‘F’ kan zijn omgeving, met name bij duisternis, nog beter in kaart brengen. Daarnaast zijn ze uitgerust met 5 fastrope-posities en een zelfbeschermingssysteem.

Bron: Sectie Communicatie vliegbasis Gilze-Rijen en eigen nieuwsgaring

Nieuwsbrief ontvangen?