Cougars vliegen Bevrijdingsvluchten

05/05/2013 - Drie Cougar transporthelikopters van de Koninklijke Luchtmacht vervoerden op Bevrijdingsdag diverse artiesten naar bevrijdingsfestivals in het gehele land. De artiesten traden op als ambassadeur van de vrijheid namens het Nationaal Comite 4 & 5 mei. Dit jaar waren de ambassadeurs: Miss Montreal, Dio en Chef’ Special.

Bevrijdingsvluchten 2013De Koninklijke Luchtmacht wordt dagelijks met haar mensen en middelen in binnen- en buitenland ingezet voor vrijheid en veiligheid. Leven in een vrij en veilig land is niet overal vanzelfsprekend. Stilstaan bij de bevrijding van Nederland en het jaarlijks vieren van onze vrijheid is iets waaraan de Koninklijke Luchtmacht graag een bijdrage levert. Dat gebeurt al sinds begin jaren negentig.

Met de inzet van de helikopters is het mogelijk om de ambassadeurs van de vrijheid zo veel mogelijk optredens door het hele land te laten verzorgen. Dit jaar vliegen de helikopters naar de festivals in Assen, Groningen, Leeuwarden, Almere, Roermond, ’s Hertogenbosch, Wageningen, Utrecht, Vlissingen, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam.

Nieuwsbrief ontvangen?