Nieuw leven voor 302 Squadron

26/11/2013 - Het Joint Netherlands Training Detachement is gisteren in aanwezigheid van minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert en Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Sander Schnitger omgedoopt tot 302 Squadron. Op de Amerikaanse legerbasis Fort Hood traint de eenheid zowel luchtmacht- als landmachtmilitairen uit Nederland, voor inzet overal ter wereld.

De naamswijziging geeft het detachement een duidelijkere plaats binnen zowel de eigen krijgsmacht als de US Army. Minister Hennis sprak tijdens de ceremonie haar overtuiging uit dat de eenheid zijn motto eer aan zou doen: "Doeltreffend en trefzeker". 302 Squadron verzorgt 5 keer per jaar een gemeenschappelijke Air Assault training voor helikopterbemanningen van het Defensie Helikopter Commando en grondeenheden van 11 Luchtmobiele Brigade. Daarnaast volgen Apachevliegers, Chinookvliegers en -loadmasters 2 maal per jaar de Initial Mission Qualification Training. Het squadron is bemand met personeel van de luchtmacht, landmacht en US Army. Het gebied rond Fort Hood, groter dan Nederland, biedt de eenheid unieke trainingsmogelijkheden.

Het nieuwe squadron zet de traditie voort van het squadron dat onder meer met Alouettes in BosniĆ« actief was en dat als eerste de Apache-helikopter operationeel heeft ingezet in Djibouti. 302 Squadron is onderdeel van het Defensie Helikopter Commando.

Bron: www.defensie.nl

Nieuwsbrief ontvangen?