Cougar operationeel op Curaçao

14/02/2014  - Een Cougar-transporthelikopter van het Defensie Helikopter Commando is dinsdag 11 februari voor het eerst vanaf vliegveld Hato bij Willemstad op Curaçao opgestegen. De helikopter van de Koninklijke Luchtmacht ondersteunt het komende jaar de Kustwacht Caribisch Gebied en de Commandant Zeemacht in het Caribisch Gebied bij taken als drugsbestrijdingsoperaties, search and rescue en het leveren van militaire bijstand. De helikopter is in december per schip naar Curaçao gebracht.

Cougar operationeel op Curacao [Defensie]Op 27 januari is het personeel van het 300 Squadron met ondersteunende diensten naar Curaçao vertrokken om de helikopter gereed te maken. Tijdens de eerste week op het Benedenwindse eiland zijn de containers uitgeladen en is een goede bedrijfsvoering opgezet om het vliegen mogelijk te maken.

Voor zowel het technisch, ondersteunend als het vliegend personeel is het opereren in de tropische omgeving nieuw. “We zijn goed ontvangen door de collega’s van de Kustwacht Caribisch Gebied en de Koninklijke Marine”, vertelt kapitein Mark Kuijpers. “Zij hebben ons wegwijs gemaakt op en om de eilanden Curaçao, Aruba en Bonaire. Opereren in deze onbekende omstandigheden is een uitdaging die we als 300 Squadron graag aangaan.”

Bron: www.defensie.nl

Nieuwsbrief ontvangen?