Inschrijven als nieuw lid? 
Inschrijven voor een reis / evenement?
Jouw gegevens beheren / controleren?

2022.09.12 Bezoek Airbus Helicopters Donauwörth (D)

Reisdatum: 2022-09-12
Omschrijving: Bezoek Airbus Helicopters Donauwörth (D)

12-09-2022 Bezoek Airbus Helicopters Donauwörth (D)

Beste GRAS Spotter,

Helaas zijn de afgelopen jaren niet heel erg goed geweest voor de GRAS Reizen. Dit had natuurlijk alles te maken met de COVID-19 maatregelen. Gelukkig is dit alles nu verleden tijd en proberen we de boel langzaam weer op te starten. Helaas zijn andere landen in Europe naog niet zover als ons, en daarnaast is de situatie in Oekranie ook bepalend voor de huidige cultuur omtrent bezoeken.  Toch kan ik jullie bij deze het eerste bezoek voor 2022 aanbieden.

Deze keer hebben we een zeer interessant bezoek voor de ouderwetse nummertjes spotters onder jullie. Op Maandagochtend 12 September a.s. zijn we welkom bij Airbus Helicopters in het Duitse Donauwörth.

In deze fabrieken worden o.a. de Tigres en NH-90’s gebouwd voor de Duitse Bundeswehr. Daarnaast vind hier ook de productie plaats van de EC-135, EC-145 en EC-155 welke ook bestemd zijn voor leuke exotische krijgsmachten. Tenslotte vind hier ook nog het groot onderhoud plaatst van de CH-53 en de Sea King van de Luftwaffe en Marine Flieger. Kortom een perfecte plek om te spotten voor de helikopter liefhebber.

Zoals bekend zijn deze bezoeken wel gebonden aan strenge richtlijnen, zo mag er NIET gefotografeerd worden, en ook GEEN nummertjes geschreven worden. Gelukkig leert de ervaring dat er creatieve manieren zijn zodat alle nummers toch bekend worden voor in de boeken.

De fabrieken van Donauwörth liggen niet echt bij de deur, maar onderweg is ontzettend veel en goed te spotten, dus een ideale spotterstrip.

Wil je mee naar dit bezoek geef je dan snel op via de bekende manier via onze site. We hanteren ook voor dit bezoek VOL=VOL. Opgeven kan tot 1 a.s.

Met vriendelijke groeten,

Gijs ten Velde
Coördinator GRAS REIZEN

Inschrijven voor Bezoek Airbus Helicopters Donauwörth (D)?

<kalender zelf met betreffende reis of link naar kalender met betreffende reis>