Inschrijven als nieuw lid? 
Inschrijven voor een reis / evenement?
Jouw gegevens beheren / controleren?

2023.06.12 Bezoek Airbus Helicopters Donauwörth (D)

Reisdatum: 2023-06-12
Omschrijving: Bezoek Airbus Helicopters Donauwörth (D)

Opgeven is helaas niet meer mogelijk, het bezoek is volledig vol geboekt!!

Beste GRAS Spotter,

Op Maandagochtend 12 Juni a.s. zijn we wederom welkom bij Airbus Helicopters in het Duitse Donauwörth.

In deze fabrieken worden o.a. de Tigres en NH-90’s gebouwd voor de Duitse Bundeswehr. Daarnaast vind hier ook de productie plaats van de EC-135, EC-145 en EC-155 welke ook bestemd zijn voor leuke exotische krijgsmachten. Tenslotte vind hier ook nog het groot onderhoud plaatst van de CH-53 en de Sea King van de Luftwaffe en Marine Flieger. Kortom een perfecte plek om te spotten voor de helikopter liefhebber.

Helaas zijn deze bezoeken wel gebonden aan strenge richtlijnen, zo mag er NIET gefotografeerd worden, en ook GEEN nummertjes geschreven worden. Gelukkig leert de ervaring dat er creatieve manieren zijn zodat alle nummers toch bekend worden voor in de boeken. Vorig jaar werden er maar liefst 146 kisten genoteerd waarvan ruim meer dan de helft militair en soms ook erg exotisch zoals Thailand, Servië en Hongarije.

De fabrieken van Donauwörth liggen niet echt bij de deur, maar onderweg is ontzettend veel en goed te spotten, dus een ideale spotterstrip.
De datum van dit bezoek heb ik deze keer bewust gepland omdat deze midden in de grote oefening Defender 2023 valt, waarin er in Duitsland enorm veel te spotten valt. Waaronder ook op Lechfeld welke zeer dicht bij Donauwörth ligt. Daarnaast is GRAS REIZEN nog bezig om op Dinsdag ook een bezoek te regelen in de buurt of op de route.

Wil je mee naar dit bezoek geef je dan snel op via de bekende manier via onze site. We hanteren ook voor dit bezoek VOL=VOL. Opgeven kan tot 5 Mei a.s.

Met vriendelijke groeten,

Gijs ten Velde
Coördinator GRAS REIZEN

Inschrijven voor Bezoek Airbus Helicopters Donauwörth (D)?

<kalender zelf met betreffende reis of link naar kalender met betreffende reis>