Inschrijven als nieuw lid? 
Inschrijven voor een reis / evenement?
Jouw gegevens beheren / controleren?

2023.09.28 Basisbezoek Vliegbasis Melsbroek (B)

Reisdatum: 2023-09-28
Omschrijving: Basisbezoek Vliegbasis Melsbroek (B)

Opgeven is helaas niet meer mogelijk, het bezoek is volledig vol geboekt!!

Beste GRAS Spotters.

Nu de verbouwingswerkzaamheden hier klaar zijn zijn ze weer in staat om ons te ontvangen. Op Donderdagochtend 28 September a.s. zijn we weer welkom bij onze vrienden van het 15e Wing op Vliegbasis Melsbroek.

Op deze basis in Brussel is heel veel veranderd na ons laatste bezoek. Zo zijn de oude trouwe werkpaarden in de vorm van de C-130H Hercules vervangen door de A.400M. Deze giganten kom je voor alsnog maar weinig tegen in onze buurt. Ook de luchtmacht van Luxemburg heeft nu één A.400M in zijn bezit en deze staat eveneens op Melsbroek gebasseerd. Ook de ERJ.135/145 vloot heeft plaats moeten maken voor een tweetal falcon 7x toestellen.

Naast de luchtmacht van België en Luxemburg vind je hier ook de Belgische Rijswacht met een aantal leuke type helicopters zoals de MD.520. Ook deze unit zullen we bezoeken.

Melsbroek is tevens een HUB voor Transportenkisten uit binnen en buitenland, deze kom je hier dan ook vaak tegen. Tenslotte is dit ook het vliegveld welke gebruikt wordt door ministers en andere VIP als zij het NATO/EU hoofdkwartier in Brussel bezoeken. Op de dag van ons bezoek is er ook een meeting met ministers gepland.

Uiteraard is fotograferen deze dag geen probleem, al kan het zijn dat er wat restricties gelden op bezoekende VIP kisten die dag.

Wil je mee naar dit  bezoek, geef je dan op de juiste manier op en wel voor 1 Augustus a.s. bij het bekende adres en uiteraard op de juiste manier. Voor dit bezoek geldt ook VOL=VOL.

Groetjes,

Gijs ten Velde
Cöordinator GRAS Reizen

Inschrijven voor Basisbezoek Vliegbasis Melsbroek (B)?

<kalender zelf met betreffende reis of link naar kalender met betreffende reis>