2010.05.31 | Basisbezoek FAF Cazaux

 Helaas is het bezoek vol en opgeven is helaas niet meer mogelijk!
 
Hoi allemaal,
 
 
Een bezoek dat al erg lang op mijn verlanglijstje staat is toch wel Cazaux in Zuid-West Frankrijk.     Op Cazaux vind je maar liefst 2 Squadrons Franse Alpha Jets welke gebruikt worden voor de opleiding van nieuwe piloten. (Menso van westrhenen)
Helaas was hier een bezoek krijgen in het verleden erg moeilijk.
Gelukkig kan ik nu met trots zeggen dat het me eindelijk gelukt is! Op Maandag 31 Mei a.s zijn we welkom op Cazaux Air Base.
 
Vele van jullie zullen dit zeer intressante veld wel kennen. Op deze basis vind ja naast twee franse squadrons met alpha jets, ook bijna alle belgische alpha jets die hier gezamelijk met de fransen de opleiding van nieuwe piloten verzorgen.
Toch wel het meest intressante kisten op Cazaux zijn deze Singaporese Skyhawks (Menso van Westrhenen)Naast dit leuks vind je hier ook de zeer aantrekkelijke in bruin camo gestoken A-4 Sky Hawks van de Singaporese luchtmacht welke hier ook gestationeerd staan! Mocht dit allemaal nog niet genoeg zijn dan is er ook nog het CEV welke met zeer leuke en aparte kisten vliegt van de franse luchtmacht, dit grotendeels voor allerlei test doeleinden. Tenslotte staat er ook nog een unit met SA.330's en een koppel helikopters van de gendarmerie.
 
Uiteraard is het toegestaan om deze dag al dit lekkers te fotograferen. Echter moet ik er wel bij zeggen dat het niet zeker is dat we ALLE units op het veld zullen bezoeken, anders gezegd dit zal bijna zeker niet gebeuren. Wel zullen we geruime tijd langs de roller staan en alles wat daar langs komt mogen we platen. En laat nu alles dezelfde roller gebruiken.......juist ja!
 
Omdat dit veld niet echt bij de deur ligt is de datum zo gekozen dat het perfect te combineren is met Opendagen op het Franse army veld van Dax welke op 29 en 30 mei zullen zijn. Bovendien zijn er genoeg leuke velden in de buurt om je goed te kunnen vermaken.Ook het Centre d''Essais en Vol (CEV) zorgt vaak voor leuke en aparte kisten op Cazaux zoals deze speciale TBM-700. (Menso van Westrhenen)
 
Wil je mee naar dit unique bezoek geef je dan snel op bij het bekende adres en op de juiste manier. Doe dit wel voor 29 April a.s.
 
Verder geld voor dit bezoek VOL=VOL, dit omdat vele van jullie de reis en of tickets willen boeken en ik jullie daarmee niet wil ophouden.
  

Groetjes

Gijs ten Velde
Cöordinator GRAS Reizen
                                      Inschrijven voor dit basisbezoek kan hier

 Vroeger zag je ze dagelijks op Beauvechain in Belgie....en nu moet je er ook voor naar Cazaux: De Alpha Jets van onze Zuiderburen. (Menso van Westrhenen)

Nieuwsbrief ontvangen?