2010.05.07 / 2010.05.27 / 2010.07.23 | Basisbezoek Oostenrijkse Luchtmacht

 Helaas is de opgave gesloten.

 

Beste Collega Spotters,


Wederom een paar zeer leuke bezoekjes op een niet allerdaagse bestemming.      Een Oostenrijkse AB-212 met zijn schitterende camo vind je terug op Linz-Hörsching. (Alex van Noije)
Op uitnodiging van de Oostenrijkse Luchtmacht mogen wij met een aantal leden deelnemen aan de pers dagen die zij dit jaar organiseren.
Tijdens deze dag zal er een kleine static zijn en mag het vlieggebeuren van deze dag geplaat worden(landing en take off langs de baan).
De oostenrijkers staan er op bekend dat zij hun kisten zeer fotogeniek weg zullen zitten.
Zoals wel duidelijk zijn deze bezoeken vooral gericht op de fotografen en wat minder op de nummerverzamelaar.

Helaas kregen de autoriteiten in Oostenrijk het niet zo gepland dat alle bezoeken in dezelfde week vallen met als gevold dat het helaas nogal verspreid is.Hopelijk mag dat de pret niet drukken. De volgende bezoeken staan voor jullie open:

Op vrijdag 7 Mei a.s kun je terecht op Linz-Hörsching. Hier staat de complete C-130 vloot, de complete Saab 105 vloot en een groot aantal AB-212 van de Oostenrijkse Strijdkrachten. Dit bezoek zal duren van 08:00 tot 13:00. Tevens is er deze dag de mogelijkheid voor een ontmoeting met vliegers en crew.

Deze oudjes vliegen ook nog steeds vanaf Linz-Hörsching. Maar naar verluid niet zo lang meer. (Gijs ten Velde)Verder kun je op donderdag 27 Mei a.s terecht op Zeltweg. Dit bezoek zal compleet in het teken staan van de nieuwste aanwinst van dit veld: De Eurofighter. Verder staan hier ook alle PC-7's van Fliegerschule.
Dit bezoek zal duren van 10:00 tot 14:00. Tevens is er deze dag de mogelijkheid voor een ontmoeting met vliegers en crew.

Tenslotte kun je op vrijdag 23 Juli a.s kun je terecht op Tulln-Langenlebarn. Hier staat de complete S-70A vloot, de complete OH-58, PC-6 vloot en een groot aantal Alouette 3's van de Oostenrijkse Strijdkrachten.
Dit bezoek zal duren van 08:00 tot 13:00. Tevens is er deze dag de mogelijkheid voor een ontmoeting met vliegers en crew


TIP: Je kan erg goedkoop vliegen op Bratislava en Klagenfurt (vanaf weeze of hahn) met Ryanair en vanaf daar met de auto verder. Ryanair heeft nu een actie, tot maandag a.s. , voor vluchten in mei voor maar 5,- euro!!! Ben dus snel!! Sinds een paar jaar vliegen deze schitterende S-70A's ook rond tijden de oostenrijkse bergen rondom Tulln-Langerlebarn. (Alex van Noije)


Wil je mee naar 1 of meerdere van deze unique bezoeken? Geeft je dan uiterlijk op voor 15 April a.s. bij het bekende adres en via de juiste weg.

 

                                           Groeten,


                                           Gijs ten Velde
                                           Cöordinator GRAS Reizen

                                           Inschrijven voor dit basisbezoek kan hier

Sommige zagen liever zijn voorganger in de vorm van de Draken. Toch is deze nieuwe Eurofighter een leuke verschijning, met de bekende berg bij Zeltweg op de achtergrond. (Alex van Noije)

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?