2010.05.05 | Basisbezoek USAFE Ramstein

HELAAS IS DIT BEZOEK VOL EN OPGEVEN IS NIET MEER MOGELIJK!

Hoi Allen,

Van onze Collega's van Spotting Group Volkel ontving ik de volgende uitnodiging:

Uiteindelijk is, na het nodige geschrijf en gebel, de bevestiging binnen voor het SGV-bezoek aan Ramstein op 05 mei a.s.!! Iedereen zal dit mega veld wel kennen, welke dagelijks grote aantallen AMC verkeer afhandeld zoals de C-17 en C-5. Een dagelijkse bezoeker voor Ramstein is uiteraard de C-17. Dit exemplaar behoort tot het 437AW met als thuisbasis Charleston. Ongetwijfeld zullen we tijdens het bezoek kisten van deze unit tegen komen. (Gijs ten Velde)

Het bezoek zal om 12:00 uur aanvangen met een super maaltijd (aldus onze gids) in de International Dining Facility, waarna we aansluitend van ca 13:00 uur tot 15:00 uur met een bus over het veld gaan rijden voor het daadwerkelijke bezoek. De rit bevat een zogenaamde 'Windshield Tour' en een bezoek aan het 37th AS vliegend met de Hercules. De unit heeft al minimaal 10 nieuwe C130Js in ontvangst genomen, afgelopen jaar en dit jaar. Ook zal de mogelijkheid geboden worden om een Hercules van binnen te bekijken. Tijdens de rit over het veld rijden we over een groot deel van de basis inclusief een aantal vliegtuig platforms. Er zijn enige foto momenten ingebouwd (dus niet overal!). Dit zal circa twee uren duren met eventueel een kleine uitloop in de tijd. Dus wil je een keer graag op de basis zélf kijken en een Hercules bezichtigen is dit je kans. We kunnen je vertellen dat de mogelijkheid om Ramstein te bezoeken eigenlijk wel uniek is - gezien het grote arsenaal aan beveiligings toestanden en voorwaarden waar we aan moeten voldoen.


De eis van de Amerikaanse luchtmacht is dat we met een bus het veld opgaan - kan niet met privé auto's - dus we hebben een bus ter plaatse ingehuurd. De totale kosten voor het bezoek bedragen Eur. 15,00 per persoon. In dit bedrag is opgenomen de zojuist genoemde bushuur, een complete middag-maaltijd en een presentje voor de (Nederlandse) begeleider ter plaatse. Uiteraard kom je op eigen gelegenheid naar Ramstein, wij bemiddelen niet in carpooling, dat mag je zelf doen. Natuurlijk zullen we tijdig de lijst met namen e.d. doorgeven zodat je zelf de nodige afspraken kunt maken over het rijden. Ik kan me dus voorstellen dat je tijdig weg rijdt en eventueel na het bezoek weer verder gaat met spotten buiten het hek.... uiteraard ben je hier geheel vrij in.


De nieuwe parade paardjes van de USAFE zijn ongetwijfeld de nieuwe C-130J's van het 37th AS. (Gijs ten Velde)Kosten : Eur. 15,00
Tijd: 11:30 uur verzamelen (bezoek van 12:00 uur tot circa 15:00 uur)
Fotograferen: beperkt
Aanmelden : uiterlijk tot en met 21 april !!

Wil je mee naar dit bezoek geef je dan uiterlijk voor woensdag a.s op bij het bekende adres. Het aantal plekken is beperkt!

 

Groeten, 

Gijs ten Velde
Cöordinator GRAS REIZEN

Inschrijven voor dit basisbezoek kan hier

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?