2010.06.17 | Spottersdag Gilze-Rijen

Helaas is de opgave gesloten.

Hoi allemaal,

Na weken van voorbereidingen kunnen we het nu eindelijk bekend maken; de dag voorafgaand aan de Open Dagen, donderdag 17 juni, wordt er door GRAS een spottersdag georganiseerd. Deze dag komen de meeste vliegtuigen en helikopters binnen voor de static- en vliegshow en zullen enkele demoteams hun show nog eenmaal beoefenen. Overigens zal de (voormalige) Langenbergseweg vanaf donderdag 17 juni worden afgesloten voor alle verkeer, dus de spottersplaats aan de baankop 28 zal niet of moeilijk te bereiken zijn. Reden te meer om gewoon relaxed vanaf het veld te spotten / fotograferen!

Foto: archief GRASDe dag begint tussen 08.00 en 09.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Tussentijds is er géén mogelijkheid het vliegveld te betreden dan wel te verlaten. Parkeren gebeurt op de basis en je wordt met bussen naar een apart spottersvak langs baan 28 gebracht, vanwaar goed op de baan te fotograferen is. Daarnaast is er op deze locatie ook een fototribune geplaatst en wordt derhalve het gebruik van trapjes niet toegestaan! Er worden sanitaire voorzieningen geplaatst en er is gelegenheid voor het nuttigen van een snack (kosten voor eigen rekening).

Deze dag zal een kleine bijdrage van (minimaal) 5,00 euro per persoon gevraagd worden, welke ter plaatse contant voldaan dient te worden. De opbrengst van deze spottersdag zal geheel ten goede komen aan de Nederlandse Hartstichting, omdat wij enkele jaren terug een GRAS lid door een hartkwaal plotseling verloren zijn.

De beschikbare plaatsen worden evenredig verdeeld over de Nederlandse spottersverenigingen. We willen alle deelnemers dan ook oproepen zich slechts bij één vereniging aan te melden. Dit voorkomt veel administratieve verwarring terwijl uit eerdere spottersdagen is gebleken dat iedereen toch wel aan de beurt komt. Indien er meer deelnemers zijn dan plaatsen zal er geloot worden. Begin juni krijgen alle deelnemers per e-mail een bevestiging met meer informatie.

In samenwerking met één van onze sponsoren, café/eeterij ’t Vermaeck (naast de hoofdingang van de basis), hebben we een speciaal menuutje samengesteld zodat mensen na afloop van de spottersdag nog snel gezellig samen een hapje en drankje kunnen nuttigen voordat aan de terugreis wordt begonnen. Opgave en betaling vooraf verplicht. Voor meer informatie, zie hier.

Groeten, 

Gijs ten Velde, cöordinator GRAS REIZEN

Nieuwsbrief ontvangen?