2010.06.11 | Spottersdag RAF Coningsby

Ook dit oudje heeft zijn thuisbasis op RAF Coningsby, en zul je ongetwijfeld tijdens het bezoek tegen komen.

 

 

 

 

 

 

 

Helaas is de opgave gesloten.


Hallo Allemaal,

Ook deze keer weer een leuk en toch zeker wel uniek bezoek in Engeland, want voor het eerst in de GRAS geschiedenis zijn we welkom op RAF Coningsby alwaar een heuze Aircraft Enthusiast Day gehouden zal worden op vrijdag 11 juni a.s. (van 11:30 tot 16:00 uur).

Op dit RAF veld vinden we zo goed als alle Typhoons van de RAF in verschillende varianten, verder staat er het 41(R)Sqn met een paar Tornado GR.4tjes en een paar Harriers. En tenslotte vinden we op dit veld de beroemde Battle of Britain Memorial Flight, welke een paar zeer oude beestjes heeft rond vliegen zoals de Dakota en Spitfire.

Ook buiten het veld kun je op Coningsby goed platen getuige deze fraaie Typhoon plaat van 11 Squadron. Echter is het op het veld toch net even wat leuker. (kees van der Velden)Tijdens deze dag zal er een soort van staticshow zijn met verschillende kisten van de gebaseerde squadrons en ook zullen er wat kisten op visite komen (mogelijk enkele buitenlanders). Natuurlijk wordt er deze dag ook gewoon gevlogen en ook dit mag en kan natuurlijk lekker geplaat worden. Deze dag gaat niet voor niets plaats vinden en de mensen van RAF Coningsby vragen een bijdrage van 15 pond, welke geheel naar het goede doel gaat. Deze dag zullen er ook eet en drink mogelijkheden zijn op het veld.

Natuurlijk is dit veld niet echt bij de deur en daarom kan ik de twijfelaars wellicht over de streep trekken door te vermelden dat er in het weekend erna, dus 12 en 13 juni, diverse opendagen zijn in de opgeving.

Wil je mee naar dit leuke bezoek geef je dan op de gebruikelijke manier op bij het bekende adres en wel uiterlijk voor 6 mei a.s.

Groetjes, 

Gijs ten Velde
Cöordinator GRAS Reizen

Inschrijven voor dit basisbezoek kan hier

Nieuwsbrief ontvangen?