2010.06.01 | Basisbezoek FAF Cognac

HELAAS IS DIT BEZOEK VOL EN OPGEVEN IS NIET MEER MOGELIJK!

Hoi Collega Spotters,

 

Goed nieuws voor degene die mee gaan naar het bezoek aan de Franse Basis Cazaux, want de dag erna hebben we wederom een leuk bezoek bij het trainersveld Cognac wat redelijk in de buurt ligt van Cazaux. Voor de duidelijkgheid is dit dus op dinsdag 1 Juni a.s.

Van de witte variant zijn er nog maar weinig te vinden op Cognac. Deze staat hier gebroedelijk met zijn grijze collega's op de ramp van cognac. (Erik Bruijns)Cognac is de thuisbasis van het belangrijkste deel van de trainingsvloot van de Franse Luchtmacht, en herbergt het EPAA00.315, welke vliegt met de TB-30 Epsilon. Helaas zijn de glorie dagen voorbij dat er hier zo'n 140 stuks genoteerd werden tijdens eerdere bezoeken, maar desalniettemin staan er nog steeds zo'n kleine 50 stuks. Daarnaast vinden we er ook de civiel geregistreerde Grob 120A's, die echter wel in dienst van de Franse Luchtmacht vliegen. En met een beetje geluk staat de QRA ook nog steeds op Cognac met een duo Mirage 2000C-tjes.

Tijdens vorige bezoeken was fotograferen geen enkel probleem net als het schrijven van nummertjes. Omdat het op het platvorm nogal druk kan zijn begint het bezoek wederom vroeg, voordat het vliegen begint dus.

Wil je mee naar dit bezoek geef je dan snel op bij het bekende adres en wel voor 10 Mei a.s.

Groetjes, 

Gijs ten Velde                                                                                      
Cöordinator GRAS Reizen                                                                              

Inschrijven voor dit basisbezoek kan hier

 

Op het platvorm kunnen de TB-30's van alle mogelijke posities geplaat worden getuige deze plaat waarbij de fotograaf languit op het asfalt lag.(Erik Bruijns)

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?