Spottersdagen tijdens de NATO Tiger Meet 2010

Vliegende squadrons die een katachtige zoals een tijger in hun embleem voeren, komen ieder jaar op een andere plek bijeen voor de NATO Tiger Meet. De grootschalige internationale oefening vindt dit jaar van 4 tot en met 15 oktober plaats op Vliegbasis Volkel. Het Nederlandse 313 Squadron, ook een ‘tijger-eenheid’, treedt op als organisator en gastheer.

Wat in de jaren ‘60 begon als een overwegend sociale ontmoeting, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een hoogwaardige training. Met een zeer afwisselend programma houden de oefenende eenheden hun vaardigheden op peil en worden waardevolle ervaringen uitgewisseld.

Organisatie
De NATO Tiger Association verenigt eenheden uit de hele wereld met een tijger of een andere grote katachtige in het logo of embleem. De organisatie versterkt met de Tiger Meet de band tussen de leden. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, organiseert de NAVO de NATO Tiger Meet niet. Het verbond heeft de oefening wel opgenomen in zijn trainingsschema. Ieder jaar organiseert een ander tijgersquadron de NATO Tiger Meet. Dit jaar is de eer aan het 313 F-16 squadron van Vliegbasis Volkel.

Twee spottersdagen!
Op donderdag 7 en woensdag 13 oktober organiseert Spotting Group Volkel (SGV) de spottersdagen voor de Tiger Meet op Volkel. Per dag hebben ze 750 plaatsen tot hun beschikking, waarvan GRAS er per dag veertig (40) aan onze leden mogen aanbieden.

Wil je mee dan kun je gebruik maken van onderstaand formulier. Hierbij dien je aan te geven welke dag je mee wilt, door de verwachte grote toestroom heeft SGV een aantal eisen opgesteld. Een daarvan is dat iedereen zich maar voor één datum mag opgeven. Je kunt dus helaas maar één keer mee, en niet alle twee de dagen!

Je kunt je tot uiterlijk woensdag 1 september aanmelden via onze site. Deelnemers kunnen zich slechts bij één vereniging voor één dag aanmelden. Indien we dubbele aanmeldingen tegen komen, dan zullen deze geschrapt worden, waarbij de entreeprijs aan het goede doel gedoneerd wordt. Bij niet of te laat op komen dagen of bij annulering van het evenement zal er geen restitutie plaatsvinden! Geef je jezelf dus bij meerdere plaatsen/verenigingen op dan wordt bij allen het bedrag geïnd en wordt er dus geen teruggave gedaan.

Kosten voor dit bezoek bedragen 20 euro en dienen vooruit betaald te worden. In dit bedrag zitten de te maken kosten en een goodiebag verwerkt. Wat hier niet aan op gaat wordt aan goede doelen geschonken, die door de KLu bepaald worden. De GRAS int alleen het geld en schrijft deze over naar de SGV. SGV behandeld verder de aanmeldingen etc. De GRAS is in deze alleen een verzamelplaats en SGV handelt het verder af.

De spottersdag begint om 7:00 en zal naar verwachting rond 17:00 eindigen. Tussentijds is er geen mogelijkheid om het vliegveld te betreden dan wel te verlaten! De meldingsinstructies worden begin oktober bekend gemaakt.

De spelregels/aandachtspunten puntsgewijs op een rij;

 • Geef je op voor maar één van de twee dagen
 • Zorg dat je ook op de opgave dag kunt, dus vraag eerst vrij!
 • Eenmaal opgegeven is wijziging van de dag niet meer mogelijk
 • SGV voert een screening uit om dubbelingen te voorkomen
 • Indien ze dubbele aanmeldingen tegen komen, dan zullen deze geschrapt worden, waarbij de entreeprijs aan het goede doel gedoneerd wordt
 • Geef je jezelf bij de ene dag bij GRAS op en de andere dag bij SGV dan kun je toch maar 1x de spottersdag bezoeken. SGV heeft deze regel gesteld en voert verder daar geen discussie over. 
 • Indien GRAS meer dan 40 aanmeldingen voor een bepaalde dag heeft kom je op de GRAS reserve lijst te staan
 • Bij niet of te laat op komen dagen of bij annulering van het evenement zal er geen restitutie plaatsvinden
 • Opgeven uitsluitend via onderstaand formulier
 • Sluitingsdatum is 1 september 2010 om 22:00u
 • De kosten voor deelname bedraagt € 20,-
 • GRAS int dit bedrag en schrijft dit over naar SGV
 • Je opgave is pas compleet als wij het bedrag op onze rekening hebben ontvangen! (uiterlijk 3 september moet het op onze rekening staan, betalingen die later binnen komen kunnen we helaas niet mee nemen! Hou dus rekening met de verwerkingstijd van de banken!)
 • Je betaling moet uiterlijk 3 september binnen zijn, is je betaling later dan 3 september binnen, ben je niet ingeschreven voor het bezoek!
 • Controleer dus goed dat je alles juist hebt overgeschreven, je bent hier zelf verantwoordelijk voor!
 • Overschrijven kan via de gegevens die je in onze bevestigingsmail hebt ontvangen. Heb je geen mail ontvangen, stuur dan een mail naar tigermeet2010@gras-spotters.nl 
 • Vermeld duidelijk je naam in de overschrijving
 • Start spotterdag 07:00u
 • Einde 17:00u
 • Tussentijds kan het veld niet verlaten worden
 • De meldingsinstructies worden begin oktober bekend gemaakt door SGV
 • Gastheer is SGV, GRAS is ingeschakeld om haar leden gebruik te kunnen laten maken van de voorinschrijving.

 

UPDATE: 16/08/2010 20:00u; De aanmeldingen lopen storm, je hebt je pas aangemeld als de betaling binnen is! Voor donderdag 7e hebben we 48 aanmeldingen, en de eerste 40 kunnen mee. Opgeven op dit moment is dus niet meer aan te raden. Op woensdag de 13e hebben we 31 aanmeldingen, maar de aanmeldingen druppelen binnen!! Je krijgt z.s.m. bericht als je op de reserve lijst komt te staan! 

UPDATE: 01/09/2010 14:30u; We hebben de opgave gesloten, LET OP! als je jezelf hebt opgegeven wil het nog niet automatisch zeggen dat je erbij kan zijn. We hebben een overvloed aan aanmeldingen, en we zijn nu bezig om alles compleet te maken. Iedereen hoort binnen korte tijd of ze wel of niet kunnen deelnemen.    

UPDATE: 30/09/2010: Er staan meer gegevens op de andere pagina's!

Nieuwsbrief ontvangen?