2015.07.17 Basisbezoek Vliegbasis Culdrose (UK)

Opgeven is helaas niet meer mogelijk,
het bezoek is volledig vol geboekt!
Gijs ten Velde Sea King HU5 RNAS CULDROSE 19 07 2010

Beste GRASSERS,

Zoals ik jullie eerder al aangaf was ik bezig met wat bezoekjes rondom de RIAT Show ik de UK deze zomer. Na het eerder gemeldde bezoek op RAF Valley op de Donderdag is er nu een bezoek op de vrijdag binnen.

Op vrijdag 17 Juli a.s. zijn we wederom welkom op RNAS CULDROSE en wel van 08:30 tot ongeveer 13:00.

Dit veld is de thuisbasis van de Navy Merlins en ook staan hier nog een groot aantal Sea Kings. Van laatst genoemde zal de HU.5 SAR variant aan het einde van het jaar afscheid nemen, dus nog een laatste kans om ze mooi te fotograferen. Sinds vorig jaar zijn er ook een aantal "groene" Merlins van Benson naar hier verhuisd en vliegen nu ook met Royal Navy titels rond.

Ook is dit je de kans om de nieuwe King Airs van 750 Sqn te scoren, welke pas net operationeel zijn. Naast al het helikopter gepruttel staan hier ook een Squadron Hawks van de FRADU welke je zo vaak niet ziet buiten hun thuisveld, en sinds korte tijd hebben ze ook hun eigen squadron markings.

Uiteraard brengen we ook een bezoek aan het dummy dek met de vele harriers.

Fotograferen is hier ook geen probleem, laat staan het schrijven van nummertjes. Vorige jaren was dit echt een type bezoek waarbij alles kon en mocht, dus we weten wat we kunnen verwachten.

In de middag brengen we ook nog een bezoek aan het vlakbij gelegen Predannack, hier bezoeken we de vele  i/a en de gebasseerde Vikings van het VGS.

Dus ga je naar de RIAT en wil je mee naar dit zeer leuke bezoek geef je dan z.s.m. op en op de juiste manier!

Met vriendelijke groeten,  

Gijs ten Velde
Coordinator GRAS REIZEN

 

Nieuwsbrief ontvangen?