2016.07.15 Basisbezoek Vliegbasis Lakenheath (UK)

Opgeven is helaas niet meer mogelijk,
Boekingstermijn is reeds verlopen!!!
PPP

Beste GRAS Spotters,

Van onze collega's van SGV (Volkel) kregen we onderstaande uitnodiging, opgeven gaat in dit geval rechtstreeks bij SGV.

Het is al meer dan 20 jaar geleden dat de F-15’s van het 32e FS Soesterberg hebben verlaten. Ook na het vertrek van de F-15’s van Bitburg en naderhand ook Spangdahlem bleef alleen RAF Lakenheath over.
Tot op de dag van vandaag huisvest het 48e FW op Lakenheath een drietal F-15 squadrons. Het 492e FS, 493e FS en 494e FS. Ze vliegen met de F-15C/D en E versie.


Met de komst van de F35 in de toekomst op RAF Lakenheath lijken ook de langste dagen van de F-15’s daar geteld te zijn. Dit was voor Spotting Group Volkel de reden om een basisbezoek aan te vragen.
Spotting Group Volkel is verheugd te kunnen mededelen dat wij welkom zijn op: 15 juli 2016 op RAF Lakenheath voor een basisbezoek. We zijn welkom met in totaal 38 mensen.

Fotograferen is toegestaan behalve op bepaalde locaties. Daarnaast heeft men aangeven dat de tour moet worden gezien als een mogelijkheid om te zien hoe 48th FW opereert en niet als een fotografeer tour. Het is op dit moment nog onduidelijk hoe de dag eruit zal gaan zien. Spotting Group heeft wel een voorkeur gegeven en het is aan RAF Lakenheath of dat dan ook mogelijk is.
Onze voorkeur is gegaan naar:

Aircraft static Display.
Fighter squadron tour.
Aircraft control tower.
Radar Approach control.
Airfield management.

Reactie van RAF Lakenheath over onze voorkeur bevat onderstaande tekst:
As far as the tour, we will try to put together the best tour we can, depending on how busy units are with their operational mission. We will try to visit the control tower, radar approach control, weather squadron and other units.
Zoals bij alle basisbezoeken moeten we rekening houden met operationele verplichtingen!

Dit is géén georganiseerde reis; je gaat met eigen vervoer en op eigen gelegenheid naar RAF Lakenheath. Alleen de toegang tot de basis én de bus, noodzakelijk voor het transport op de basis, zal worden geregeld door Spotting Group Volkel.

Wij hopen jullie te zien op 15 Juli a.s.

Inschrijven voor dit basis bezoek kan tot 16 Juni 2016 via: https://www.sgvolkel.nl/index.php/2014-01-21-14-54-28/inschrijving-sgv-basisbezoek-14-7-2016-raf-lakenheath


Gijs ten Velde
Coördinator GRAS Reizen

 

Nieuwsbrief ontvangen?