2016.09.07 Spottersdag Vliegbasis Gilze Rijen (NL)

Opgeven is helaas niet meer mogelijk,
het bezoek is volledig vol geboekt!!


 MG 2275

Beste GRAS spotter,

Het 30-jarig jubileum van GRAS vormt voor Commandant Defensie Helikopter Commando, Commandeur Polet, een goede aanleiding om in de huidige tijd van matiging toch één spotterdag te faciliteren. Niet alleen voor de leden van GRAS, maar voor meerdere spotterverenigingen uit Nederland waarmee GRAS al jaren op een goede manier samenwerkt. De eerder geplande spotterdag op MVK De Kooij wordt met deze middag samengevoegd tot een DHC-spottersmiddag, georganiseerd op onze thuisbasis. We mogen je daarom bij deze uitnodigen om op Woensdagmiddag 7 September tussen 12:00 en 17:00 uur naar Vliegbasis Gilze-Rijen te komen!

Tijdens de spottermiddag zullen we met z’n allen aan de zuidkant van de baan gaan staan en op die positie blijven we de hele middag (we gaan dus niet van hangaar naar hangaar om nummers te scoren of foto’s te maken). Afhankelijk van de windrichting wordt dit de heuvel schuin tegenover het 300 Squadron (positie GRAS Spottersdag 2012) of in het gras tegenover het 301 Squadron (positie Spottersdag KLU Opendag 2014). Vanaf hier kunnen we alles fotograferen, filmen en noteren wat er voorbij komt vliegen. Hierbij zullen de verschillende DHC helikopters en hun vliegers ons niet vergeten en waar mogelijk voor onze camera's voorbij komen, daarnaast kunnen er, dankzij het GRAS Reizen netwerk, ook enkele bezoekende kisten verwacht worden ,zoals we dat bij eerdere GRAS Spottersdagen zagen, echter is dat geen garantie.

We vragen iedere deelnemer ter plaatse een vrijwillige donatie te doen van 10 euro. GRAS gaat vervolgens de volledige opbrengst samen met de commandant DHC aan een goed doel in de directe omgeving van Vliegbasis Gilze Rijen schenken.

We hebben ruimte voor maximaal 200 spotters, verdeeld onder de deelnemende verenigingen. Wil je mee naar deze spottermiddag geef je dan snel op via de website en wel uiterlijk 26 augustus a.s.

Let op: i.v.m. de verwachte belangstelling gaan we loten voor dit evenement!  Dit zal uiterlijk op 29 Augustus gebeuren en iedereen krijgt nadien persoonlijk bericht.
Personen die al mee zouden gaan naar De Kooij dienen zich gewoon opnieuw op te geven en loten gewoon mee.

Groeten en hoop jullie allemaal te zien op 7 September.


Gijs ten Velde
Coördinator GRAS Reizen

 

IMG 3862

Nieuwsbrief ontvangen?