2016.05.10 Basisbezoek Vliegbasis Beauvechain (B)

Opgeven is helaas niet meer mogelijk,
het bezoek is volledig vol geboekt!!!

Foto JIMMY VAN DRUNEN

Beste Collega Spotters,

Zoals jullie ongetwijfeld weten was Koningsdag standaard een GRAS REIZEN dag waarbij we meestal naar Belgiƫ afreizen en de basis Beauvechain bezoeken. Helaas is het dit jaar net even anders omdat we natuurlijk ook op deze 27e April een bezoek aan de duitse basis Wittmund hebben. Gelukkig hebben we een mooie andere datum kunnen prikken, en wel op Dinsdag 10 Mei a.s.

Beauvechain is een basis welke jullie ongetwijfeld wel kennen. Hier staat de Belgische Marchettie vloot, welke nu nog in hun mooie gele jasje zijn maar dat zal snel veranderen daar ze een saai grijs jasje zullen krijgen. Verder vind je er nog enkele Alpha Jets in onderhoud en wordt het veld ook vaak bezocht door de Ajets van Cazaux. Daarnaast staan er sinds een paar jaar ook de helikopters die voorheen op Bierset stonden, ik bedoel hier dus de AH-109HO/HA mee, en natuurlijk bezoeken we deze ook. Deze helikopters zijn inmiddels ook een uitstervend ras want de ene na de andere wordt buitendienst gesteld en verdwijnt in de opslag helaas.

Om het feest helemaal compleet te maken staan er sinds 2 jaar ook de splinter nieuwe NH-90, en dit is natuurlijk de kans op deze eens mooi op de gevoelige plaat vast te leggen. Inmiddels zijn alle van deze groene varianten afgeleverd op Beauvechain en zo vaak zie je die nu ook weer niet buiten de deur. Met een beetje geluk pak je ook nog een grijs exemplaar van Koksijde mee welke hier in groot onderhoud staan.

Tenslotte slaan we uiteraard het museum niet over, welke zeker de moeite waard is. Kortom dit bezoek is ideaal, en het veld weet precies wat onze wensen zijn wat garant staat voor een maximale score en een enorme flexibiliteit, en zal onder voorbehoud van 10:00 tot 15:00 duren met een lunch tussen de middag in de mess, welke voor eigen kosten is.

Wil je mee naar dit bezoek geef je dan snel op bij het bekende adres, en wel via de bekende weg namelijk onze website, maar wel uiterlijk voor 20 April a.s.

Met vriendelijke groeten,
 
Gijs ten Velde
Coƶrdinator GRAS REIZEN

 

Nieuwsbrief ontvangen?