2016.06.15. Basisbezoek Vliegbasis Celle (D)

Opgeven is helaas niet meer mogelijk,
het bezoek is volledig vol geboekt!!!
image 2014 04 21

Beste GRAS Spotter,

De afgelopen jaren waren de bezoeken aan dit veld echte toppers te noemen, niet alleen omdat ze precies wisten wat we wilden en alles mochten zien en fotograferen, maar ook omdat de begeleider bijzonder vriendelijk was en diverse keren bij ons op Gilze welkom was tijdens de bekende Spottersmiddagen.

Daarom ben ik heel blij dat we nog 1 keertje, maar dan ook echt de aller allerlaatste keer terug kunnen naar CELLE en wel op Woensdag 15 Juni a.s. na ons bezoek is het in Augustus gedaan met de basseerde kisten, die dan compleet uitgefasseerd worden bij de Duitse strijdkrachten en ook het vliegveld zelf zal gaan sluiten. Oftewel de uitgerekende kans om ze nog 1 keer goed te zien en te platen

Op Celle staan momenteel alle Bo-105P's die de Duitse strijdkrachten nog in dienst hebben,waaronder een flink aantal stored. Verders zijn er ook vaak helikopters van het nabij gelegen Buckeburg te vinden, welke ook een deel van de HFWS huisvest. Tenslotte vind je op dit veld vaak heli's die hier tijdelijk op schietkamp staan, zoals in het verleden onze eigen apaches. De kans daarop is tijdens dit bezoek erg groot want het bezoek valt samen met de oefening JAWTEX 2016 waarbij Celle ook gastheer zal zijn voor helikopters.

Tijdens het bezoek aan Celle is het toegestaan om te fotograferen. En er is ons dit jaar weer beloofd dat we mogen fotograferen vanaf het gras aan de andere kant van het platvorm met de zon in de rug. Vorig keer waren de fotografeer omstandigheden super! En ook aan nummertjes valt hier erg veel te halen. Maar liefst 82 stuks werden er gezien

Wil je mee naar dit allerlaatste bezoek aan Celle geef je dan snel op bij het bekende adres maar dan wel voor 15 Mei a.s.

Groetjes,

Gijs ten Velde
Coördinator GRAS Reizen

 

Nieuwsbrief ontvangen?