2017.10.03 Bezoek bergingslocatie Warten Friesland

Beste GRAS Spotters,

Via onze collega"s van AGL Leeuwarden kregen we onderstaande uitnodiging voor wel een erg speciaal en "anders dan anders" bezoek.

Op 3 Oktober aanstaande zijn we welkom bij een wel heel bijzonder moment.

Bij Warten (Friesland) ligt sinds de tweede wereldoorlog een Lancaster bommenwerper onder de grond, waarbij uit onderzoek is gebleken dat deze nagenoeg intact zal zijn.De Firma Leemans zal de bergingsoperatie op zich nemen, net als wat zij hebben gedaan bij de berging in het Ijsselmeer kort geleden.

Als eerbetoon aan de omgekomen bemanning zal op 3 oktober een Lancaster een flyby maken over de bergingslokatie. In samenwerking met de firma Leemans en de AGL hebben we toestemming gekregen voor een rondleiding op de bergingslokatie op dezelfde dag dat de flyby plaats zal vinden.

Wil je mee naar deze speciale locatie geeft je dan snel op en uiterlijk voor 18 September a.s.

Let op: We hanteren voor dit bezoek VOL=VOL

Groetjes,

Gijs ten Velde
Cöordinator GRAS Reizen

 

2017.08.30 Basisbezoek Vliegbasis Etain (F)

Op woensdag 30 augustus was het weer zo ver. Een groep van GRAS-spotters kreeg de mogelijkheid om de helikopterbasis van de Franse landmacht in het Noord-Franse Etain te bezoeken. In een ver verleden was Etain een Amerikaanse luchtmachtbasis waar F-86F Sabres gestationeerd waren. Etain is gelegen in een mooie, landelijke omgeving en huisvest het 3e RHC (Régiment d’Hélicoptères de Combat) uitgerust met Gazelle SA.342M/L en SA.330B Puma helikopters.

Nadat iedereen (op 3 personen na die autopech hadden) zich stipt om 08.45 uur aan de hoofdpoort had aangemeld en de nodige identiteitscontroles uitgevoerd werden, kwam onze gids ons al tegemoet om onze spottersgroep op te halen.

Lees meer...

2017.07.04 Basisbezoek Vliegbasis Skrydstrup (DK)

Skrydstrup: 24 uur uit en thuis

Het vertrek was om 11 uur maandagavond. De reden was het GRAS bezoek aan deze Deense vliegbasis op 4 juli. De Denen maken heel overzichtelijk gebruik van drie vliegvelden. Karup voor de helicopters, Aalborg voor het transport en Skrydstrup is het veld waar de Denen al hun F16’s hebben staan, verdeeld over Esk 727 en Esk 730. Daarnaast tref je er nog een Merlin aan en een aantal T17’s. Een leuke variëteit aan kisten. Reden genoeg om mij in te schrijven, toen het bezoek aangekondigd werd.

Lees meer...

2017.09.27 Basisbezoek Vliegbasis Holzdorf (D)

Basisbezoek bij LufttransportGruppe HSG64


Op woensdag 27 september waren GRAS leden welkom voor een bezoek aan het LufttransportGruppe onderdeel van HSG64 op de vliegbasis Holzdorf. De vliegbasis ligt op de grens met de deelstaat Saksen-Anhalt en Brandenburg, op zo’n 100 km afstand van Berlijn.

Lees meer...

Nieuwsbrief ontvangen?