2018.04.27 Basisbezoek Vliegbasis Beauvechain

Opgeven is helaas niet meer mogelijk,
het bezoek is volledig vol geboekt!!image 2015 04 01

Beste Collega Spotters,

Tradities moeten in ere blijven en daarom ben ik erg verheugd dat een oude GRAS traditie weer in ere is hersteld. Ook al is het een beetje laat dag, laat is beter dan nooit, toch?

Zoals jullie ongetwijfeld weten was Koningsdag standaard al een GRAS Reizen dag, waarbij we meestal naar BelgiĆ« afreizen om de basis Beauvechain te bezoeken. Ook dit jaar zijn we op vrijdag 27 April 2018 weer welkom op Beauvechain voor een bezoek.

Beauvechain is een basis die jullie ongetwijfeld wel kennen. Hier staat de Belgische Marchetti vloot (SF260M+ en SF260D) die nu nog in hun mooie gele jasje rondvliegen. Helaas zal dat zal snel veranderen, omdat ze in de toekomst een saai grijs jasje zullen krijgen. Verder vind je er nog enkele Alpha Jets in onderhoud en wordt het veld ook vaak bezocht door de Alpha Jets van Cazaux. Daarnaast staan hier sinds een paar jaar ook de helikopters die voorheen op Bierset stonden (AH-109HO/HA) en natuurlijk bezoeken we deze ook. Deze helikopters zijn inmiddels ook een uitstervend ras aan het worden, want de ene na de andere wordt buiten dienst gesteld en verdwijnt in de opslag.


Om het feest helemaal compleet te maken, staan hier sinds een paar jaar ook de splinternieuwe NH-90's en dit bezoek is natuurlijk de kans om ook deze eens mooi op de gevoelige plaat vast te leggen. Inmiddels zijn alle van deze groene varianten afgeleverd op Beauvechain en zo vaak zie je die nu ook weer niet buiten de deur. Met een beetje geluk pakken we ook nog een grijs exemplaar van Koksijde mee welke hier in groot onderhoud staan.

Tenslotte slaan we uiteraard het museum niet over, wat zeker de moeite waard is. Kortom dit bezoek is ideaal, het veld weet precies wat onze wensen zijn en dit staat garant voor een maximale score en enorme flexibiliteit. Het bezoek zal onder voorbehoud duren van 10:00 tot 15:00, met tussen de middag een lunch in de mess die voor eigen rekening is.

Wil je mee naar dit bezoek? Geef je dan voor 22 april 2018 op door middel van het GRAS Reizen inschrijfformulier. Deze is hier te vinden: https://www.gras-spotters.nl/gras-reizen/inschrijven-gras-reizen 

Voor dit bezoek hanteren we VOL=VOL, mede omdat het kort dag is.

Met vriendelijke groeten,
 
Gijs ten Velde
Coƶrdinator GRAS REIZEN

Nieuwsbrief ontvangen?