2018.09.15 Historisch Basisbezoek Vliegbasis Volkel

Beste Collega Spotter,
hangar skelet
Van onze vrienden van SGV, kregen wij de volgde uitnodiging:

Terug van weg geweest!

Spotting Group Volkel gaat weer een “Historisch” basisbezoek organiseren.
Hoewel er nog antwoord moet komen over de definitieve datum heeft het er alle schijn van dat het bezoek op Zaterdag 15 september a.s. plaats zal vinden.

De start van het bezoek zal in de traditiekamer ‘Typhoon’ zijn, waar een vrijwilliger een rondleiding zal geven. De nadruk zal gelegd worden op de locaties die we zullen bezoeken; hoe ze er vroeger uitzagen en waarvoor ze gebruikt werden.

Na deze uitleg gaan we op stap om die locaties te bekijken zoals het er anno 2018 bij ligt. Gedacht moet worden aan een geschutskoepel van een tank die ingegraven ligt. De oude inschietbaan van de F-84 en de F-104. Maar ook Hangaar 1 en de daar gevestigde Historische Vliegtuigen Volkel staan op het programma.

Kortom een unieke kans om speciale locaties op de basis te bezoeken.

Heb je naast interesse in het heden óók interesse in het verleden, dan is dit bezoek mogelijk iets voor jou. Er is toestemming om dit bezoek in het weekend plaats te laten vinden en de meeste te bezoeken locaties mogen gefotografeerd worden. In de traditiekamer geldt een fotografie beperking.

Let wel: Er zullen tijdens het bezoek GEEN operationele F-16’s te zien en fotograferen zijn.
Het programma ziet er – onder voorbehoud – als volgt uit::

10.30u aanvang bezoek bij BBC
12.00u - lunch in de eetzaal van Volkel;
----------- deze kosten zijn voor jezelf,
------------betalen kan alléén met pinpas
± 16.10u einde bezoek

Houd er rekening mee dat er op een paar locaties door het bos en gras gewandeld moet worden, zorg daarom voor waterdichte schoenen.

Graag tot ziens!

Wil je mee naar dit interessante bezoek geef je dan uiterlijk voor 1 September a.s. op via de gebruikelijke manier om onze site.

Met vriendelijke groeten,
 
Gijs ten Velde
Coördinator GRAS REIZEN

 

Nieuwsbrief ontvangen?