2018.10.11 Basisbezoek Vliegbasis Avord (F)

Opgeven is helaas niet meer mogelijk,
het bezoek is volledig vol geboekt!!


KLEINER

Beste GRAS Spotters,


Wederom een leuke primeur voor GRAS, we zijn voor het eerst welkom bij de L’Ecole d’Aviation de Transport op de Franse Vliegbasis Avord. Dit bezoek zal plaatsvinden op Donderdag 11 Oktober a.s.

L’Ecole d’Aviation de Transport op Avord vliegt met de EMB.121 Xingu, een kleine propkist welke je hier in de buurt maar zelden ziet, dus dat alleen maakt het bezoek al de moeite waard. De school is internationaal maar bestaan vooral uit Fransen en Belgische studenten. Wij zullen die dag een Belg met ons meekrijgen zodat de taalbarriere niet al te groot is.

Naast de Xingu vinden we op Avord ook nog EDCA 00.036, het Squadron van de E-3F Sentry (AWACS), als het oprationeel mogelijk zullen we deze unit ook bezoeken.

Tenslotte is mij verteld dat ten tijde van ons bezoek ,12F hier op schietkamp zal zijn, dit betekend dus dat er een flank aantal Franse Navy Rafales aanwezig zal zijn, ook dit is zeer leuk te noemen.

Fotograferen is toegestaan, in ieder geval op de ramp bij de school en langs de baan en roller.

Avord ligt een dikke 2 uur onder Parijs en dus op een aardig stukje rijden, momenteel probeer ik ook bezoeken te regelen op de 10e of de 12e, echter loopt dit vrij stroef, aangezien de Franse een zeer hoog terrorismegevaar hebben, oftewel code rood. Echter er wordt aan gewerkt. Mocht dit niet lukken, dan valt er onderweg voldoende leuk te spotten en maakt een combi trip het meer dan de moeite waard.

Wil je mee naar dit interessante bezoek geef je dan uiterlijk voor 20 September a.s. op via de gebruikelijke manier op onze site.

Met vriendelijke groeten,
 
Gijs ten Velde
Coördinator GRAS REIZEN

Nieuwsbrief ontvangen?