2018.10.20 Musea bezoeken Baarlo & Laarbruch (Weeze)

Beste Allemaal,

Baarlo Lightning 20091128 ArnoCornelissen

Dit keer zijn we door onze collega's van SGV Volkel uitgenodigd om met een leden deel te nemen aan een tweetal museum bezoeken op 1 dag!

Wanneer: zaterdag 20 oktober 2018

Locatie: PS Aero te Baarlo
Deelnemers: minimaal 10 (bij minder dan 10 gaan we overleggen) maximaal 60 personen
Entreeprijs: Eur. 10,00 p.p. (ter plaatse zelf te voldoen) kinderen 4 t/m 12 jaar Eur 7,50
(in de prijs begrepen koffie/thee of fris en cake)
Tijd: 12:00 tot 14:00 uur
Aanmelden: tot uiterlijk 12 oktober a.s.
Reisbegeleider deze dag: Carlos Geurts
Aanmelden, stuur een mail naar: car.geurts@planet.nl 

PS Aero te Baarlo behoeft eigenlijk geen betoog meer, het is bij de meeste mensen wel bekend. Het bedrijf koopt en verkoopt vliegtuigen (of delen ervan) of ‘verhuurd’ ze. Sinds een aantal jaren heeft de eigenaar een museum hier opgericht. Reeds in 2011 brachten we een bezoek aan deze locatie. Sindsdien is er bijzonder veel veranderd en op deze zaterdag kunnen we dat met eigen ogen gaan aanschouwen. Het minimale aantal bezoekers is gesteld op 10. We zullen hier een rondleiding op de locatie krijgen. Vooralsnog zijn we niet welkom op de tweede locatie te Kessel.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Locatie: Royal Air Force museum Laarbruch (Weeze)
Deelnemers: minimaal 10 (voor een gids althans)
Entreeprijs: Eur. 3,00 p.p. (ter plaatse zelf te voldoen)
Tijd: 15:00 tot 17:00 uur
Aanmelden: tot uiterlijk 12 oktober a.s.
Reisbegeleider deze dag: Carlos Geurts
Aanmelden, stuur een mail naar: car.geurts@planet.nl 

Vanuit Baarlo is het slechts een slordige driekwartier rijden naar deze locatie. Tegenwoordig bekend als Weeze Airport, daarvoor was het Royal Air Force station Laarbruch. Daar waar onder andere ooit eens Jaguars, Hunters, Buccaneers, Tornado’s en Harriers vlogen. Het museum nodigt u uit voor een reis langs de herinneringsstrook, door 45 jaar aanwezigheid van de Royal Air Force in Laarbruch. Het museum werd voor het eerst geopend voor het publiek op 3 juni 2007. Het doel van het museum is de geschiedenis van de voormalige militaire vliegbasis Laarbruch te documenteren. De voormalige kerk is voor dit doel gerenoveerd en bevat nu een grote selectie exposities waaronder twee cockpits (Canberra T4 en Buccaneer). Sinds maart 2016 is er een Engelse Electric Canberra PR7 te zien. Het museum probeert meer types vliegtuigen te kopen die in Laarbruch gestationeerd waren. Onlangs aangekocht voor de collectie is een Hawker Hunter T. 7. We zullen hier een rondleiding krijgen door een Nederlands- of Engelstalige gids. Interessant voor liefhebbers van de RAF en de historie ervan!

Opmerkingen:

* Er mag afzonderlijk op beide bezoeken ingeschreven worden, of voor een combi van beide bezoeken.
* Geef bij inschrijving duidelijk aan welk museum je wilt bezoeken of de combi.
* De bezoeken mogen ook door niet-SGV leden bezocht worden.
* De bezoeken zijn – rij technisch - zo gepland dat ze in een combinatie kunnen worden uitgevoerd voor diegene die daar interesse in heeft.

Nieuwsbrief ontvangen?