2019.07.10 Basisbezoek Vliegbasis Avord (F)

Beste GRAS Spotters,
KLEINER
Daar dit bezoek vorig jaar op het laatste moment werd gecancelled door de Fransen krijgen we dit keer een herkansing:

Wederom een leuke primeur voor GRAS, we zijn voor het eerst welkom bij de L’Ecole d’Aviation de Transport op de Franse Vliegbasis Avord. Dit bezoek zal plaatsvinden op Maandag 7 Oktober a.s.

L’Ecole d’Aviation de Transport op Avord vliegt met de EMB.121 Xingu, een kleine propkist welke je hier in de buurt maar zelden ziet, dus dat alleen maakt het bezoek al de moeite waard. De school is internationaal maar bestaat vooral uit Fransen en Belgische studenten. Wij zullen die dag een Belg met ons meekrijgen zodat de taalbarriere niet al te groot is.

Naast de Xingu vinden we op Avord ook nog EDCA 00.036, het Squadron van de E-3F Sentry (AWACS), als het oprationeel mogelijk zullen we deze unit ook bezoeken.

Fotograferen is toegestaan, in ieder geval op de ramp bij de school en langs de baan en roller.

Avord ligt een dikke 2 uur onder Parijs en dus op een aardig stukje rijden, momenteel probeer ik ook bezoeken te regelen op de 8e ,Mocht dit niet lukken, dan valt er onderweg voldoende leuk te spotten en maakt een combi trip het meer dan de moeite waard. Uiteraard kun je het weekend ook gebruiken om alvast die kant op te rijden.

Wil je mee naar dit interessante bezoek geef je dan uiterlijk voor 20 September a.s. op via de gebruikelijke manier op onze site.

Voor dit bezoek hanteren we VOL=VOL en personen die zich vorig jaar hadden opgegeven voor dit bezoek krijgen voorrang.

 

Met vriendelijke groeten,
 
Gijs ten Velde
Coördinator GRAS REIZEN

Nieuwsbrief ontvangen?