Meer over Joomla!

2009.10.14 | Apache-detachement onder nieuw commando

Het commando over het Apache-detachement op Tarin Kowt is afgelopen weekend overgedragen aan luitenant-kolonel Jan Koedijk, commandant Apache-detachement V. Hij heeft hiermee het bevel overgenomen van luitenant-kolonel Pier Schipmölder, commandant Apache-detachement IV.

Schipmölder refereerde in zijn afscheidstoespraak onder meer aan de goede internationale samenwerking. “We zijn succesvol geweest en we deden wat we moesten doen om de troepen in het veld altijd van steun te voorzien.”

Na de officiële overdracht van de vlag sprak Koedijk zijn mensen toe: ”We zullen het niet makkelijk krijgen, maar we zijn er klaar voor. We zullen ons van onze beste kant moeten laten zien. Ik heb er alle vertrouwen in dat we daarin zullen slagen.”

Het Apachedetachement staat onder bevel van de Nederlandse Air Task Force. Het detachement is met 5 Apache-gevechtshelikopters gestationeerd op Kamp Holland nabij Tarin Kowt. De andere eenheden van de ATF, Cougar transporthelikopters en F-16 jachtvliegtuigen, worden ingezet vanaf Kandahar Airfield in Kandahar.

De Apache helikopters zijn ingedeeld bij het 301 Squadron van het Defensie Helikopter Commando op vliegbasis Gilze-Rijen. Sinds maart 2004 zijn ze ononderbroken in Afghanistan aanwezig om toe te zien op de orde en veiligheid van de bevolking en de coalitietroepen.

Bron: www.luchtmacht.nl 

Nieuwsbrief ontvangen?