Meer over Joomla!

2009.10.04 | Commando-overdracht Air Task Force op Kandahar

Het elfde detachement van de Air Task Force (ATF) op Kandahar Airfield heeft vandaag de werkzaamheden overgedragen aan het volgende detachement. Met een symbolische overhandiging van de ATF-vlag droeg kolonel Frank Rombouts het bevel over aan kolonel Peter Tankink, commandant ATF-12.

De afgelopen vier maanden heeft het detachement een belangrijke bijdrage geleverd aan de ISAF-missie in Afghanistan. F-16’s en Apache gevechtshelikopters hebben regelmatig luchtsteun geleverd aan grondtroepen. Chinook transporthelikopters hebben personeel en middelen vervoerd. Deze transporttaak is begin oktober overgenomen door Cougar helikopters.

Rombouts sprak zijn waardering uit naar zijn personeel dat hun taak als ATF-11 op professionele wijze heeft vervuld. Ook bedankte hij het Joint Support Detachement.
Nadat het commando was overgedragen sprak kolonel Tankink zijn dank en complimenten uit naar ATF-11 voor het geleverde werk in de afgelopen vier maanden.

De commando-overdracht werd bijgewoond door generaal-majoor de Kruif en de   brigadegeneraals Grootendorst (Commandant Contingentscommando), en van Uhm (Commandant TFU).

Bron: www.luchtmacht.nl