Meer over Joomla!

2009.12.04 | Oefening Hawkeye Challenge


Komende week, van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 december, vindt de oefening 'Hawkeye Challenge' plaats vanaf vliegbasis Gilze-Rijen.  Cougar_Ruben_Schipper

De vliegbewegingen vinden in de middag plaats en concentreren zich in de omgeving van zweefvliegterrein Axel (Zeeland), omgeving Alphen en Riel (Noord-Brabant) en omgeving Ede, Stroe en Garderen (Gelderland). Deelnemende helikopters zijn vier Apache gevechtshelikopters, twee Chinook- en twee Cougar transporthelikopters en twee Duitse Bölkow helikopters. Naast de vliegbewegingen vinden, met name tijdens de oefening in Gelderland, over de grond troepenverplaatsingen plaats. De grondeenheden bestaan uit een compagnie van de Luchtmobiele Brigade en specialisten van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie.

Tijdens de oefening wordt beoefend hoe met een gecombineerde aanval vanuit de lucht een object in vijandelijk gebied wordt veiliggesteld. Het doel van de oefening is een veilige en efficiënte samenwerking tussen de verschillende grond- en luchteenheden. In de aangewezen vlieggebieden mogen militaire helikopters zo laag vliegen als voor het doel van de oefening noodzakelijk is.

Bron: Defensie

Nieuwsbrief ontvangen?