Meer over Joomla!

F-16 demo team naar Gilze-Rijen

Geplaatst: 28/03/2010

Kapitein-vlieger Tobias Schutte, vlieger van het F-16 demonstratieteam van de Koninklijke Luchtmacht, voert op maandag 29 maart tot en met vrijdag 2 april trainingsvluchten uit boven vliegbasis Gilze-Rijen.

Voor het seizoen van 2010 is een vernieuwde show opgezet. Afhankelijk van het weer en het vliegprogramma vliegt Schutte de demo dagelijks twee keer. In principe wordt in de loop van de ochtend en halverwege de middag gestart en geland. Een trainingsvlucht duurt ongeveer tien minuten. De andere trainingsdagen vinden plaats op vliegbases Leeuwarden, Volkel en Woensdrecht en boven Vlieland.

Foto: Eric Vorstenbosch / AVDDHet F-16 Solo Display Team van de Koninklijke Luchtmacht verzorgt jaarlijks de demonstraties tijdens zo’n 25 nationale en internationale luchtvaartevenementen. Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de demonstraties, voert het team voorafgaand aan het seizoen diverse trainingsvluchten uit. Om het geluid te spreiden, vinden oefenshows plaats boven verschillende luchtmachtbases.

De F-16 Solo Display maakt onderdeel uit van de publieke presentatie van Defensie en wordt ingezet bij onder andere wervingsactiviteiten voor vliegers bij de luchtmacht. Uiteraard geeft het F-16 Solo Display Team acte de présence tijdens de Luchtmachtdagen van de Koninklijke Luchtmacht, die dit jaar plaatsvinden op vrijdag 18 en zaterdag 19 juni op vliegbasis Gilze Rijen.

Bron: Staf Voorlichting & Communicatie vliegbasis Gilze-Rijen

Nieuwsbrief ontvangen?