Meer over Joomla!

2010.04.08 | Circuit vliegbasis mogelijk verlegd

Geplaatst: 08/04/2010

Opnieuw neemt Defensie enkele maatregelen om de geluidsoverlast van vliegbasis Gilze-Rijen te beperken.

De Luchtmacht bekijkt nu de mogelijkheden om een vliegcircuit te verleggen. Daarnaast verbetert Defensie de infrastructuur op de vliegbasis bij Deelen, zodat dit vliegveld vaker gebruikt kan worden voor oefeningen van Gilze-Rijen.

Foto: DefensieDe twee maatregelen zijn ingegeven door klachten van omwonenden van de vliegbasis. "Wij proberen de overlast zo veel mogelijk te beperken en te spreiden over de omgeving", zegt woordvoerder Dick Hoeflaken. "Maar wij beseffen ook dat we het nooit helemaal kunnen voorkomen. We bekijken daarom de mogelijkheden om een vliegcircuit te verleggen. Maar dat is niet zo simpel. We kunnen dit niet van het ene op het andere moment veranderen." Met name de twee hotspots Nerhoven in Gilze en Atalanta in Rijen zijn een zorgenkindje voor Defensie. "We proberen de overlast voor de omwonenden daar zoveel mogelijk te beperken, maar een pasklare oplossing hebben we voor deze gebieden nog niet voorhanden."

Vliegbasis Deelen kan wel enigszins verlichting bieden. "We gaan hier de faciliteiten verbeteren", zegt Hoeflaken. "We asfalteren onder meer een baan en we realiseren een heuvel, waarop onze vliegers kunnen trainen om tegen een berg te landen. Als deze maatregelen zijn genomen, kunnen we vaker op Deelen oefenen."

Bron: BN De Stem

Nieuwsbrief ontvangen?