Meer over Joomla!

2010.04.21 | Medische evacuaties door helikopters

Geplaatst: 21/04/2010

Een SAR-helikopter van Defensie heeft gisteren een opvarende met een hartaanval van een vrachtschip gehaald. Even na 14.00 uur vroeg het Kustwachtcentrum namens het vrachtschip Hornisse om assistentie van een Lynx-reddinghelikopter. De Hornisse lag op dat moment voor anker lag bij IJmuiden.

Foto: Edwin DaalderEerder had de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij medisch personeel aan boord gebracht, maar de toestand van de patiënt verslechterde snel. Daarop werd besloten om de patiënt met de SAR-helikopter van Maritiem Vliegkamp de Kooy naar het VU ziekenhuis in Amsterdam te vervoeren. Rond 15.30 uur kon de patiënt worden overgedragen aan het ziekenhuispersoneel.

Bijna tegelijkertijd bracht een AB-412 reddingshelikopter van Vliegbasis Leeuwarden een patiënt met neurologische klachten vanaf Terschelling naar Medisch Centrum Leeuwarden. De afgelopen dagen zijn de reddingshelikopters van Defensie meerdere keren ingeschakeld. Zo haalde een Lynx-reddingshelikopter een zwaargewonde persoon van het vissersschip Hendrika Jacoba. Kort na aankomst in het ziekenhuis is de man overleden.

Zowel de AB-412’s van Vliegbasis Leeuwarden als de Lynx-helikopters van Maritiem Vliegkamp De Kooy staan dag en nacht paraat voor reddingsacties.

Bron: Defensie

Nieuwsbrief ontvangen?