Meer over Joomla!

2010.04.29 | Apache demo team weer in de lucht

Geplaatst: 30/04/2010

Na enkele jaren afwezigheid is er een nieuw Apache Solo Display Team geformeerd. Op vliegbasis Gilze-Rijen vond afgelopen woensdag de officiële acceptatie-demo plaats, waarmee het startsein is gegeven voor een nieuw seizoen met Apache displays.

Foto: DefensieHet nieuwe team bestaat uit demovlieger majoor Laporte en kapitein Blankenspoor. Zij worden bijgestaan door coaches kapitein Webbink en kapitein de Jong en een technische crew van het 301 squadron. De demonstratie toont de capaciteiten van de AH-64 Apache en bevat vloeiend in elkaar overlopende manoeuvres die tijdens iedere operationele missie met het toestel kunnen voorkomen. Het display team was al eerder actief onder leiding van toenmalig majoor Brandsen en co-piloot kapitein Laporte.

Uiteraard zal het Apache Solo Display Team niet ontbreken tijdens de Luchtmachtdagen 2010, op 18 en 19 juni op thuisbasis Gilze-Rijen. Daarnaast staat (onder voorbehoud) deelname gepland aan de Landmachtdagen in Havelte (29/30 mei), de Royal International Air Tattoo te Fairford UK (17/18 juli) en de Belgische Sanicole Airshow (19 september).

Bron: GRAS

Nieuwsbrief ontvangen?