Meer over Joomla!

2010.05.01 | Commandowissel Apache Det Tarin Kowt

Geplaatst: 02/05/2010

Het Air Task Force Apache Helikopter Detachement Tarin Kowt heeft met luitenant-kolonel Eugene Quax een nieuwe commandant. Hij nam het bevel over van zijn ranggenoot Carlo van Tartwijk. Dat gebeurde vanmorgen op de Multinational Base Tarin Kowt (MBTK) in Uruzgan.

Foto: DefensieLuitenant-kolonel Carlo van Tartwijk was de afgelopen drie maanden commandant van Air Task Force Apache Helikopter Detachement Tarin Kowt (ATF AHDET TK 7). Hij noemde de samenwerking tussen het Apache detachement en de grondeenheden zeer geslaagd en bedankte commandant Task Force Uruzgan brigadegeneraal Kees van den Heuvel voor de uitstekende steun op MBTK. “Het joint optreden is de sleutel tot succes”, zei Van Tartwijk en roemde tevens de professionele wijze waarop zijn detachement te werk is gegaan. Veder wenste hij zijn opvolger alle goeds met de nieuwe Apache-eenheid: ATF AHDET TK 8.

Met de overdracht van een vlag van de Koninklijke Luchtmacht werd vervolgens op symbolische wijze het commando overgedragen van rotatie 7 naar de 8ste. “Het is belangrijk om op te treden als een team, met als missie het ondersteunen van de grondtroepen en, indien noodzakelijk, onze zuster helikoptereenheden”, zei Quax na zijn aantreden. “Ik heb er het volste vertrouwen in de toegewezen taken op professionele en veilige wijze uit te voeren.”

Hij wenste Apache detachement 7 een behouden terugreis, een goed verblijf op Kreta en een spoedige hereniging met het thuisfront.

Bron: Defensie

Nieuwsbrief ontvangen?