Meer over Joomla!

2010.05.05 | Chinooks ingezet voor bevrijdingsfestivals

Geplaatst: 05/05/2010

Twee Chinook-transporthelikopters vliegen Guus Meeuwis en Boris vandaag naar diverse bevrijdingsfestivals in heel Nederland. De artiesten zijn dit jaar de ‘Ambassadeurs van de vrijheid’ namens het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Met de bevrijdingsfestivals wordt de Nederlandse vrijheid sinds 1945 gevierd.

Guus Meeuwis & band bij Chinook en crew (foto: Defensie)De Koninklijke Luchtmacht levert al sinds het begin van de jaren negentig ondersteuning aan de bevrijdingsfestivals in de vorm van het helikoptertransport. Door de inzet van de helikopters kunnen de artiesten op één dag in Almere, Den Bosch, Groningen, Rotterdam, Roermond, Vlissingen én Wageningen optreden. Op Bevrijdingsdag vinden in alle 12 provincies en hoofdstad Amsterdam bevrijdingsfestivals plaats. Naast Guus Meeuwis zijn Boris, winnaar van Idols 2004, en Junkie XL dit jaar de ‘Ambassadeurs van de vrijheid’. De laatstgenoemde artiest reist per bus. Speciaal voor de bevrijdingsfestivals is Boris een samenwerking aangegaan met The Wicked Jazz Sounds Band, onder de naam The Boris & Wicked Jazz Experience.

Bevrijdingsbadge 2010De transporthelikopters zijn rond 10.30 uur vertrokken met de artiesten vanaf Vliegbasis Gilze-Rijen naar de eerste festivals. Om 12.30 uur openen The Boris & Wicked Jazz Experience het festival in Groningen, terwijl Guus een half uur later in Roermond aftrapt. De laatste optredens beginnen ’s avonds om 23.00 uur in respectievelijk Vlissingen en Den Bosch.

Bron: Defensie

Nieuwsbrief ontvangen?