Meer over Joomla!

2010.06.11 | Apache showt demo kleuren

Geplaatst: 11/06/2010

Het Apache Solo Display Demo Team van de Koninklijke Luchtmacht heeft voor het eerste haar speciaal bestickerde Apache getoond tijdens een trainingsmissie voor het optreden komende week tijdens de Luchtmachtdagen van 18 en 19 juni op Gilze-Rijen.

De Koninklijke Luchtmacht presenteert tijdens de Luchtmachtdagen met trots het AH-64D Apache Solo Display Team 2010-2011 van het 301 'Redskin' squadron van het Defensie Helikopter Commando te Gilze-Rijen.

Foto: John KuijstersDe Apache is te zien in zijn originele camouflage kleur, voorzien van bestickering. Deze bestickering is gemakkelijk te verwijderen en het toestel is daardoor snel weer in te zetten voor operationele missies. Daarnaast kan het toestel uitgerust worden met een tweetal wingpods, waarin zelfbeschermingsapparatuur geplaatst kan worden. Dit systeem is uniek voor de Nederlandse Apaches.

Naast het optreden komende week op Gilze-Rijen zal het display team ook te bewonderen zijn op 17 en 18 juni tijdens de RIAT in Fairford (UK) en op 19 september tijdens de Sanicole Airshow in Belgie. Op 20 en 21 oktober wordt het team op de grond ingezet voor het werven van nieuwe vliegers tijdens de Vlieger Info Dagen op De Kooy.

Bron: Apache Solo Display Team

Nieuwsbrief ontvangen?