Meer over Joomla!

2010.06.17 | GRAS spottersdag groot succes

Geplaatst: 18/06/2010

Foto: Kees van der VeldenDonderdag heeft er op vliegbasis Gilze-Rijen een spottersdag plaatsgevonden, waarbij ongeveer 400 luchtvaartenthousiastelingen uit heel Europa de binnenkomende toestellen konden bekijken en fotograferen.

Traditioneel arriveren de dag voor de Luchtmachtdagen alle vliegtuigen en helikopters voor de static- en flying display. Dit jaar arriveerden er, naast vliegtuigen van diverse Nederlandse velden, toestellen uit Belgie, Frankrijk, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannie, Noorwegen, Finland, Oostenrijk, Polen, Spanje, Tsjechie, Hongarije, Slowakije en de Verenigde Staten. Veel van deze toestellen trainden ook nog eenmaal hun demonstratie-vlucht voor de speciale groep 'fans'.

Aan alle 400 deelnemers werd een vrijwillige bijdrage gevraagd die volledig werd gedoneerd aan de Nederlandse Hartstichting. 's Middags kon de voorzitter van GRAS, Arno Cornelissen, dan ook een cheque van € 2000 overhandigen aan de regiocoordinator van de Hartstichting, Dhr. Germing. Tevens werd de commandant Defensie Helikopter Commando, commodore Theo ten Haaf, bedankt voor de gastvrijheid en mocht uit handen van de GRAS coordinator spottersdag, Edwin de Greeuw, een houten helikopter-model in ontvangst nemen.

Foto: Kees van der VeldenHet idee voor zo'n grootschalige spottersdag is geboren tijdens de Open Dagen op vliegbasis Volkel in 2007. Jaarlijks organiseert de plaatselijke spottersvereniging in samenwerking met de luchtmacht een deel van het evenement en dit jaar was het voor de eerste keer de beurt aan Gilze-Rijen. Door de goede onderlinge verstandhouding werd de bijdrage van de luchtmacht deze keer tot een minimum beperkt en nam GRAS het grootste deel van de organisatie op zich.  Zo ondersteunden leden van de vereniging de luchtmachtbewaking bij de controle aan de poort, werd de verkeersstroom in goede banen geleid en hielden GRAS begeleiders toezicht op hun collega's. Met als extra toegift het mooie weer op donderdag kunnen de vliegbasis en spottersvereniging GRAS terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

Bron: GRAS / Edwin de Greeuw

Nieuwsbrief ontvangen?