Meer over Joomla!

2010.06.25 | Luchtdefilé Veteranendag

Geplaatst: 25/06/2010

De Nationale Veteranendag van Defensie vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 juni op het Malieveld in Den Haag. De Koninklijke Luchtmacht ondersteunt de veteranendag door een luchtdefilé met verschillende vliegtuigen en helikopters.
 
Foto: Johan MelissantNaast een Fokker 50 en een C-130 Hercules vliegen vier F-16 jachtvliegtuigen afkomstig van vliegbasis Leeuwarden over het Malieveld. Ook vliegen vier PC-7 lesvliegtuigen van vliegbasis Woensdrecht alsmede een Spitfire, een Beechcraft 18, een Beaver en vier Harvards van de Stichting Historische Vlucht tijdens de luchtparade. Verder zijn een Cougar, een Chinook transporthelikopter, twee Apache gevechtshelikopters, twee Lynx helikopters van de luchtmacht en een Hawker Hunter van de Dutch Hawker Hunter Foundation te zien boven Den Haag. Het luchtdefilé start omstreeks 13.20 uur.
In verband met het luchtdefilé wordt er op zaterdag 26 juni vanaf de vliegbasis Gilze-Rijen beperkt gevlogen. Om 12.15 uur vertrekken er verschillende vliegtuigen van de Historische vlucht en helikopters van de luchtmacht. Rond 14.30 uur worden ze weer terug verwacht op Gilze-Rijen.

Bron: Voorlichting & Communicatie DHC Gilze-Rijen

Nieuwsbrief ontvangen?