Meer over Joomla!

2010.06.27 | Helikopteroefening boven Deelen

Geplaatst: 27/06/2010

Chinook en Cougar transporthelikopters van het Defensie Helikopter Commando (DHC) voeren in week 26 en 27 trainingsvluchten uit vanaf vliegbasis Deelen. Tijdens de oefening 'Dutch Blaze' wordt er zowel overdag als ’s avonds geoefend.

Foto: DefensieHet doel van de oefening 'Dutch Blaze' is om de helikopterbemanningen voor te bereiden op hun ISAF missie in Afghanistan. Naast vliegoefeningen overdag wordt er ‘s avonds met nachtzichtapparatuur gevlogen. Ook worden zogenaamde ‘brown out’ landingen beoefend, waarbij de helikopters landen in stof- en zandwolken.

De avondvluchten vinden plaats van maandag 28 juni tot en met vrijdag 2 juli tussen 16.00 uur en 01.00 uur. Van maandag 5 juli tot en met vrijdag 9 juli wordt gevlogen tussen 17.00 uur en 02.00 uur. De vliegbewegingen vinden plaats in de omgeving van Stroesche Zand, Leusderheide, Beekhuizerzand, Ede en de Ginkelse Heide. Gedurende de oefening blijven de Chinooks op vliegbasis Deelen en keren niet terug naar hun thuisbasis vliegbasis Gilze-Rijen. De Cougars keren wel terug naar vliegbasis Gilze-Rijen en zijn om uiterlijk 01.00 uur weer terug. Na de twee oefenweken op vliegbasis Deelen wordt de oefening vervolgd in Gütersloh, Duitsland.

Het DHC ondersteunt de ISAF missie sinds april 2006 met personeel en materieel. De hoofdtaak van de transporthelikopters is het vervoer van personeel en materieel. Op dit moment worden vier F-16’s, vijf Apaches en drie Chinooks in Afghanistan operationeel ingezet.

Bron: Voorlichting & Communicatie DHC Gilze-Rijen

Nieuwsbrief ontvangen?