Meer over Joomla!

2010.10.17 | Chinooks terug uit Afghanistan

Geplaatst: 17/10/2010

Afgelopen week zijn de drie Chinooks van het Air Task Force detachement in Afghanistan teruggekeerd op de vliegbasis Gilze-Rijen.

Foto: John KuijstersDe helikopters werden op dinsdag en donderdag terug gebracht middels twee Antonov 124 vrachtvliegtuigen, die hiervoor speciaal waren ingehuurd. Hiermee is een einde gekomen aan de inzet van Nederlandse transporthelikopters aan de ISAF-missie in Afghanistan. De vijf Apache helikopters die vanaf Tarin Kowt opereren keren eind november terug.

De Nederlandse bijdrage aan de missie in Afghanistan is sinds 1 augustus officieel voorbij en al het materiaal keert de komende maanden terug via de vliegbases Eindhoven, Gilze-Rijen en Woensdrecht. De Chinooks hebben tot 1 oktober de Redeployment Task Force ondersteund, die de Nederlandse terugtrekking in goede banen leidt. De helikopters van het Defensie Helikopter Commando maakten sinds april 2006 deel uit van de vredesmissie in Afghanistan en ondersteunden de Nederlandse grondtroepen in de provincie Uruzgan.

Bron: John Kuijsters & Edwin de Greeuw

Nieuwsbrief ontvangen?