Meer over Joomla!

2010.10.18 | 303 Sqn voert 4500e reddingsvlucht uit

Geplaatst: 24/10/2010

Een AB-412 helikopter heeft maandag 18 oktober de 4500e reddingsvlucht uitgevoerd sinds de oprichting van het 303 Squadron in 1959. Een man met medische problemen moest gisteravond met spoed van Vlieland naar Medisch Centrum Leeuwarden worden gebracht.

Foto (archief): DefensieHet 303 Squadron op vliegbasis Leeuwarden heeft als hoofdtaak het redden van vliegers uit zee. Daarnaast vervoeren de AB-412’s regelmatig patiënten van de Waddeneilanden naar ziekenhuizen op het vasteland. Tijdens oefeningen op de Vliehors Range en bij vliegoefeningen boven de Noordzee staat een helikopter van het Friese squadron stand-by op Vlieland.

In Noord-Holland, op Maritiem Vliegkamp De Kooy in Den Helder, staat er ook dag en nacht een helikopter paraat voor reddingsacties. Daar betreft het een Lynx-helikopter van 860 Squadron. De twee helikopterteams kunnen elkaars taken overnemen of samenwerken tijdens Search And Rescue acties. Beide eenheden assisteren de kustwacht bij reddingen, rampen en calamiteiten. De reddingshelikopters maken deel uit van het Defensie Helikopter Commando op Gilze-Rijen.

Bron: Ministerie van Defensie

Nieuwsbrief ontvangen?