Meer over Joomla!

2010.11.12 | Elektronische oorlogvoering in de UK

Geplaatst: 13/11/2010

De afgelopen twee weken hebben DHC helikopters geoefend in het Verenigd Koninkrijk als onderdeel van de HWIC opleiding. De zeven helikopters opereerden vanaf 1 november vanaf het Britse vliegveld Carlisle en zijn vandaag teruggekeerd op de vliegbasis Gilze-Rijen.

Archieffoto: Mark de GreeuwBemanningen van Chinook- en Cougar-transporthelikopters en Apache-gevechtshelikopters van het Defensie Helikopter Commando hebben het misleiden van vijandelijke radarsystemen getraind. Boven de Spadeadam range in Groot-Brittannië bootsten radargeleide luchtverdedigingssystemen dreigingen na. Tijdens deze oefening voerden de helikoptercrews luchtmobiele operaties uit met de B-compagnie van het 12e Infanteriebataljon van de luchtmobiele brigade. Ook werd samengewerkt met Britse Apaches, Chinooks, en Puma-helikopters. De 'vijand' werd onder meer gespeeld door Tornado- en Hawk-jachtvliegtuigen van de Britse luchtmacht.

De oefening 'Electronic Warfare' (elektronische oorlogvoering) maakte deel uit van de Helicopter Weapons Instructor Course, die helikoptervliegers en loadmasters certificeert tot wapeninstructeur. Het 15 weken durende opleidingstraject beproeft het vliegende personeel met tactisch zeer complexe missies en bevindt zich nu in de eindfase. De eindoefening 'Recovery' staat gepland tussen 22 en 26 november aanstaande.

Bron: Ministerie van Defensie

Nieuwsbrief ontvangen?