Meer over Joomla!

2010.12.02 | Zes nieuwe wapeninstructeurs door HWIC

Geplaatst: 05/12/2010

De Helicopter Weapons Instructor Course (HWIC) is 2 december met de graduatie van de cursisten afgesloten. De geslaagden, twee Apache-vliegers, twee Cougar-vliegers en twee Chinook-loadmasters, zijn daarmee officieel benoemd tot helikopter-wapeninstructeur. Commandant Luchtstrijdkrachten(C-LSK) luitenant-generaal Jac Jansen woonde de ceremonie bij.

Foto: DefensieTijdens de 15 weken durende cursus specialiseerden de cursisten zich in het tactisch samenwerken met andere krijgsmachtdelen. De opleiding, die werd verzorgd door 299 Squadron onder leiding van majoor Peter Arts, bestaat uit zowel een theoretisch als een praktisch gedeelte. De theorie behandelde elektronische oorlogvoering, diepgaande helikoptertechniek, tactiek en het optreden met andere eenheden. In het praktijkdeel lag de nadruk op de uitvoering, instructie, evaluatie en standaardisatie van verschillende missietypes. Hierin werkte de Koninklijke Luchtmacht samen met eenheden van landmacht, marine en marechaussee, op oefenlocaties in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië.

Bij de afsluiting richtten de HWIC-cursisten van dit jaar een wapeninstructeurvereniging op. De vereniging genaamd ‘On the edge’ wil meerdere keren per jaar bijeenkomen met actieve, maar ook oud-wapeninstructeurs om de opgedane kennis te delen.

Naast de C-LSK waren ook de Commandant Defensie Helikopter Commando, commodore Theo ten Haaf, en Hoofd Afdeling Helikopter Operaties, kolonel Jan Willem Westerbeek, bij de graduatie aanwezig.

Bron: Ministerie van Defensie

Nieuwsbrief ontvangen?