Inschrijven als nieuw lid? 
Inschrijven voor een reis / evenement?
Jouw gegevens beheren / controleren?

Open dagen 2010

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 juni 2010 werden de Open Dagen van de Koninklijke Luchtmacht voor het eerst sinds 2005 weer op vliegbasis Gilze-Rijen gehouden. Tijdens deze Luchtmachtdagen heeft het Defensie Helikopter Commando (DHC) voor het eerst in zijn bestaan opgetreden als gastheer. Het evenement werd een groot succes met in totaal zo’n 250.000 bezoekers, waarvan 150.000 op de zaterdag ondanks de slechte(re) weersvooruitzichten en de WK-wedstrijd van het Nederlandse voetbalelftal tegen Japan. Hoogtepunten waren de Air Power Demo, waarbij F-16’s, Apaches en Chinook- en Cougar transporthelikopters met veel kabaal de veelzijdigheid van het luchtwapen showden, en de SAR demonstratie van de DHC helikopters.

Op donderdag 17 juni, de traditionele aankomstdag, organiseerde GRAS een grootschalige spottersdag. Deze was alleen toegankelijk voor leden van actieve Nederlandse spottersverenigingen en een beperkt aantal plaatsen was ook beschikbaar gesteld voor spotters buiten Nederland. De dag bleek een groot succes en bijna 400 spotters genoten van een zonnige dag langs de baan.

Naast de spottersdag was GRAS ook tijdens de Luchtmachtdagen 2010 van de partij. Er was een stand aanwezig om bezoekers te informeren over de vereniging, er werden diverse promotie-materialen verkocht en ook onze checklist-teams waren weer aanwezig voor het verspreiden van de bekende lijsten met nummertjes.

In 2011 worden de Luchtmachtdagen gehouden op vliegbasis Leeuwarden en volgens de huidige planning is Gilze-Rijen in 2014 weer aan de beurt!

Reacties met betrekking tot de spottersdag en/of Open Dagen zijn welkom op airshow@gras-spotters.nl.

GRAS Open Dagen Team