Inschrijven als nieuw lid? 
Inschrijven voor een reis / evenement?
Jouw gegevens beheren / controleren?

Open dagen 2014 operatie luchtsteun

Vliegbasis Gilze-Rijen opent 20 en 21 juni haar deuren voor iets bijzonders: Operatie Luchtsteun. Dit is de kans om de Koninklijke Luchtmacht van binnenuit mee te maken. Tot nu toe zagen bezoekers van de luchtmachtdagen veel op grote afstand, vooral in verband met de veiligheid. Je ziet daardoor niet direct het verband met het dagelijks werk. Dat komt dit jaar duidelijker naar voren, want het gaat om het verhaal achter de spectaculaire shows.

Op beide dagen worden de bezoekers door middel van zien, doen en beleven meegenomen in de wereld van de Koninklijke Luchtmacht. De stormbaan uitproberen, alles te weten willen komen over internationale missies, meedoen aan challenges of de nagebouwde Forward Operation Base Mali betreden. Het kan allemaal! 

De vliegtuigshelters gaan daarbij een bijzondere rol spelen. Die zijn uitermate geschikt om verschillende thema’s aan bod te laten komen: de missie naar Mali, de missie naar Afghanistan, het bestrijden van piraterij voor de kust van Somalië, de opleiding tot vlieger, het onderhoud van wapensystemen, etc. Het gaat niet alleen om beleven, maar ook om werven. Want de luchtmachtdagen zijn ook heel geschikt om te communiceren met de arbeidsmarkt.

Ondanks alle bezuinigingen zijn jonge mensen welkom bij de luchtmacht. Steeds weer is nieuwe aanwas nodig om de contractanten te vervangen. Misschien is er een beeld bij het grote publiek dat er geen nieuwe mensen nodig zijn, maar juist de jongeren wil men interesseren voor het werk van de luchtmacht. Maar ook de critici zijn welkom: kom kijken en zie met eigen ogen wat er allemaal gedaan wordt. Niet alleen internationale missies, maar ook dichtbij huis is de luchtmacht actief. Denk maar eens aan de inzet bij branden en vermissingen. Ook dat wil men laten zien.

Vrijdag 20 juni ligt het accent op werken bij de luchtmacht en zaterdag 21 juni draait alles om de inzet van het luchtwapen. De vliegbasis is beide dagen van 8.00 tot 18.00 uur open voor het publiek.