Inschrijven als nieuw lid? 
Inschrijven voor een reis / evenement?
Jouw gegevens beheren / controleren?

Open dagen 2014 spotter info

Speciaal voor de spotters hebben we enkele nuttige tips op een rijtje gezet;

Vliegbewegingen:

Op dinsdag 17 en woensdag 18 juni vindt de training plaats van de Air Power demonstratie. Deze demonstratie vindt op beide dagen plaats rondom het middaguur. Er zullen o.a. Apaches, Chinooks, F-16’s en een C-130 en KDC-10 aan deelnemen. Overigens zullen de F-16’s dit jaar op vrijdag en zaterdag vanuit het shelterpark op Gilze-Rijen voorvliegen!

Woensdag 18 en donderdag 19 juni worden de (buitenlandse) vliegtuigen en helikopters verwacht en vinden de generale repetities van de demoteams plaats. In verband met de vele vliegtuigen die arriveren, is de vliegbasis op donderdag tot 20.00 uur geopend.

Het vertrek van enkele toestellen zal al op zaterdagavond en zondagmiddag (vanaf 12:00 uur) plaatsvinden, maar het merendeel vertrekt op maandag 23 juni tijdens de reguliere openingstijden naar huis.

Tijdelijke verkeersmaatregelen:

Op donderdag 19 juni, de dag van de spottersdag, is de Burgemeester Ballingsweg (langs baankop 28, voorheen Langenbergseweg) voor gemotoriseerd verkeer van 08.00 tot 18.00 uur afgesloten. De parkeerplaats bij de spotterplaats is voor 08:00 uur dus nog wel per auto bereikbaar, maar i.v.m. drukte wordt aangeraden te parkeren op het parkeerterrein van Café-restaurant ’t Vliegveld (noordkant 51°34´18N 4°56´56) of carpoolplaats bij Tango (zuidkant 51°33´16N 4°57´10). Vanaf hier is het respectievelijk ongeveer 800 en 1200 meter lopen naar de baankop 28. Let op; namens de luchtverkeersleiding willen we alle bezoekers vriendelijk verzoeken om de blauwe stopborden te respecteren en op het moment dat er een vliegtuig komt landen niet tussen de twee borden te gaan staan! Dit is voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van de buitenlandse vliegers die niet gewend zijn dat publiek zo dicht bij de landingsbaan kan komen. Houd dus een veilige afstand! De marechaussee zal hier op toezien en eventuele overtreders bekeuren en wegsturen.

Vrijdag 20 en zaterdag 21 zal zowel de Burgemeester Ballingsweg als Burgemeester Letscherweg (N260) van 06.00 tot 20.00 uur afgesloten zijn voor alle verkeer, uitgezonderd pendelbussen. Er wordt aangeraden per openbaar vervoer naar het evenement te komen en er rijden gratis pendelbussen vanaf station Tilburg Reeshof. Parkeerplaatsen voor auto’s bevinden zich aan de zuidwest (P1, P2, P5, P6, P7) en oostkant van de vliegbasis (P11, P11a en P17). Kom je per fiets of motor dan zijn er parkeerplaatsen i.c.m. opstapplaatsen voor de gratis pendelbus (komende vanaf de noordzijde van de basis) aan de Kempenbaan in Rijen (P13), Gerolsteinbaan in Rijen (P13A), defensiecomplex Broodbaan/Oosterhoutseweg N631 (P14). Kom je vanaf de zuidkant dan kun je aan de Moleneind (P3), Langenbergseweg (P12 alleen fietsen) en carpoolplaats Tango (P18 alleen motoren) parkeren. Parkeren voor auto’s kost € 5, motoren € 2 en fietsen mogen gratis gestald worden.

Routebeschrijving:

Een overzicht van de verschillende spotplaatsen rondom de basis kun je hier vinden. Houd wel rekening met de tijdelijke verkeersmaatregelen zoals hierboven beschreven!

Frequenties:

Een overzicht van de frequenties die in gebruik zijn op vliegbasis Gilze-Rijen vindt je hier.

Checklist/stand:

Uiteraard zal GRAS weer de zogenaamde vliegtuig checklisten verzorgen. Deze zijn voor € 1 verkrijgbaar bij onze mobiele verkoopteams rondom de verschillende ingangen (tussen 08.00 en 10.00 uur) of anders aan de GRAS stand (marktkraamgebied langs baan 28).