Inschrijven als nieuw lid? 
Inschrijven voor een reis / evenement?
Jouw gegevens beheren / controleren?

Take-Off magazine

Oprichting

In april 1988 bracht de GRAS haar eerste magazine uit: RUNWAY 28. Een blad met veel info over de vliegbasis Gilze-Rijen en tripverslagen van de Gilze-Rijen spotters. Na ruim 6 jaar RUNWAY 28 werd de belasting voor de redactie in december 1993 uiteindelijk te groot, zodat werd besloten te stoppen met het uitgeven van het blad.

Doorstart

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en eind 1994 werd door een aantal personen de GRAS nieuw leven ingeblazen. Het blad kreeg een nieuwe naam. In januari 1995 verscheen het eerste nummer van Take-Off, een nieuw blad voor de GRAS-leden. Qua opzet ongeveer hetzelfde. Veel info over de basis en veel tripverslagen, maar met een beduidend beter ogende lay-out.

De positieve reacties bleven toestromen en in de eerste 15 nummers was een zeer sterke vooruitgang op het gebied van lay-out en druktechnieken te constateren. Een heuse drukkerij werd in de hand genomen om de kaft van de Take-Off te fabriceren.
Vanwege het groeiende aantal exemplaren werd enige tijd later besloten om ook het binnenwerk niet meer zelf te printen, maar het drukken volledig uit te besteden aan een digitale kopieercentrale. Het sorteren, snijden, nieten en vouwen gebeurde echter nog wel met de hand door de redactie, om de kosten te drukken. Er werd besloten om het blad om de twee maanden uit te geven, dus 6x per jaar. In januari 1999 bracht de toenmalige redactie het 25e nummer van Take-Off uit. Voor die gelegenheid werd de Take-Off in een kleurenkaft gestoken. De eerste “echte” kleurenkaft werd in 2001 geïntroduceerd en bleek een regelrecht succes.

Op 1 januari 2002 (jaargang 8) verlieten, na lange vooraankondiging, twee hoofdrolspelers de redactie en nam een nieuwe redactie het roer over. De redactie op dat moment bestond uit ongeveer tien personen en er werd besloten om het blad een ander karakter te geven.
Nieuw was de “gras-groene” kleurenkaft. Vanwege tijdsdruk en een andere insteek ging het uitbrengen van het magazine terug van zes naar vier per jaar. Hiervoor kregen de leden echter wel meer pagina’s per editie te lezen.

Een nieuwe drukker werd gevonden die het magazine geheel verzorgde en in elkaar zette. Eind 2003 werd de 50e editie van Take-Off uitgegeven. Ondanks deze mijlpaal bleef de redactie het blad alsmaar verbeteren, want in jaargang 11 (2005) werd de fotokwaliteit in het binnenwerk weer sterk verbeterd.

Heden

Het verkregen materiaal wordt geïnventariseerd door hoofdredacteur Hermen Goud. Hij houdt toezicht op het gehele verloop van de redactie. Daarnaast is hij diegene welke de contacten onderhoud tussen de lezers, schrijvers en de gehele redactie. Freddy de Groot is onze trip verslagen redacteur, en houdt pro-actief contact met onze reislustige leden. Je kunt natuurlijk ook zelf tripverslagen en/of foto’s insturen. 
Arthur Bijster (tekstredacteur) zorgt voor de tekstcontrole en de consistentie van het blad, zodat alle stukken foutloos worden gepubliceerd.
Serials worden door Arno Cornelissen gecontroleerd. Wanneer alles ge(dubbel)checkt is, gaat Fred Peursem (vormgever) aan de slag.