Vliegbasis Gilze-Rijen

Geplaatst: 31/07/2011

Het Defensie Helikopter Commando is medio juli in de prijzen gevallen tijdens de Royal International Air Tattoo op de Britse vliegbasis Fairford. Het Apache demoteam werd uitgeroepen tot de best overseas flying display en de jury vond dat de Chinook transporthelikopter er het best onderhouden uitzag.

Foto: DefensieEen week eerder won het Apache Solo Display Team ook al een prijs, tijdens de vliegshow op Royal Naval Air Station Yeovilton in het Verenigd Koninkrijk. Toen werden ze uitgeroepen tot best overall helicopter flying display. Nu wonnen ze de Canestra trophy, de prijs voor de best overseas flying display.
Bezoekers van de Royal International Air Tattoo (RIAT) konden op de static display ook een kijkje nemen bij de Chinook transporthelikopter van het 298 squadron. De Chinook nam deel aan het Concours d’Elegance, waarbij een internationale jury heeft bepaald dat de Chinook van alle deelnemers er het best onderhouden uitzag. De bemanning van de Chinook ontving voor de titel Overall Winner of the Concours d’Elegance de Hamilton Standard Trophy. De RIAT wordt jaarlijks gehouden op de Britse vliegbasis Fairford in Gloucestershire. De show wordt beschouwd als één van ‘s werelds grootste militaire vliegshows, maar is daarnaast ook één van de favoriete publieksevenementen voor het gezin.

Het Apache Solo Display Team is samen met het F-16 Solo Display Team onderdeel van de publieke presentatie van Defensie. Toeschouwers krijgen tijdens de vliegdemonstraties een indruk van de mogelijkheden van de toestellen en de vaardigheden van de bemanningen. De Nederlandse luchtmacht is wereldwijd de enige militaire instantie die met de Apache AH-64D gevechtshelikopter een show vliegt. Natuurlijk geeft het Apache Solo Display Team ook acte de présence tijdens de Luchtmachtdagen op vliegbasis Leeuwarden op 16 en 17 september.

Bron: Sectie Communicatie Vliegbasis Gilze-Rijen

Actueel

4355-Chinook-Richard-van-Tilborg

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van en over Vliegbasis Gilze-Rijen.

Ga naar Actueel ►

Wrecks & relics

wrecks and relics

Op de vliegbasis Gilze-Rijen zijn een aantal wrecks & relics verzameld. Bekijk o.a. de opgeslagen toestellen.

Ga naar Wrecks & relics ►

Overige gebruikers

overige gebruikers

Bezoek de Bergingsdienst of het VOTC die o.a. verantwoordelijk is voor combat en watersurvival training.

Ga naar Overige gebruikers ►

Deployments (historie)

deplyoments historie

Van 1977 t/m 1993 was de vliegbasis Gilze-Rijen gastheer voor zeven deployments voor de USAF.

Ga naar deployments ►

Scanner info

scannerinfo

Bekijk de frequenties van vliegbasis Gilze-Rijen en callsigns bij de DHC en de helikopters.

Ga naar Scannerinfo ►

Historie

historie

Lees over het ontstaan van de vliegbasis, WO II, de bevrijding en de komst van de straaljagers.

Ga naar Historie ►

Nieuwsbrief ontvangen?